banner913
banner932
banner1012

KTÖS: “Külliye bütçesiyle 104 okul inşa edilebilirdi”

banner1020

banner974
KTÖS: “Külliye bütçesiyle 104 okul inşa edilebilirdi”

banner971
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na eleştirilerde bulunarak, “Cumhurbaşkanlığı ve  Meclis  Yerleşkesi” için ayrılan bütçe ile 104 okulun inşa edilebileceğini savundu.
KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş,  Cumhurbaşkanı Tatar’ı; “soru soran lise öğrencilerine aba altından sopa gösterdiğini” iddia ederek eleştirdi
Maviş, inşa edilen son 3 okulun metrekarelerinin ortalaması alındığında, ortaya çıkan rakamın 1800 metrekare olduğuna işaret ederek, “ Mimarlar Odası’nın mart ayı verilerine göre bir okul inşası için belirlenen metrekare fiyatı 13 bin 260 Türk lirasıdır. Tüm bu rakamlar hesaplandığında, külliye bütçesi ile 104 yeni okul inşa edilebilirdi.” ifadelerini kullandı.
Maviş, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun  10 gün önce okulların yeniden yapılması konusunda sorumlu olduğunu hatırladığını öne sürerek, kendisine teslim edilen okulların risk sıralama raporunu neden hala açıklamadığını sordu.
Maviş, “Öğretmen sendikaları on yıllardır eylem, grev ve basın açıklamalarıyla okulların gerçek durumunu ortaya koyarken, daha birkaç ay önce öğretmenlere ve sendikalara saldırarak “fotoğraflar servis ederek manşet olmak yerine, eğitime ve çocuklara sahip çıkarak manşet olsunlar” dediğinizi unutmadık. Okul aile birliklerinin okulları boykot etme kararı sonrasında günler sonra bulunan çözüm “çadırda eğitim” verilmesi oluyor. Konteyner ve prefabrik sınıf bile öğrencilere layık görülmüyor.  İhalesi 2 milyar 497 milyon liraya tamamlan külliye projesi gece gündüz devam ederken, Kıbrıslı Türk gençlere bu çağda çadırda eğitim layık görülüyor. “ iddiasında bulundu.
Hükümetin vasatlığının  toplumu karanlığa sürüklediğini savunan Maviş, “Karakol İlkokulu toplumsal çatışmaların olduğu yıllarda bile çadırda eğitim görmedi.” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.