banner913
banner932
banner1012

KTEZO: “Tüm tarımsal araziler koruma altına alınmalıdır”

banner1020

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), tüm tarımsal arazilerin inşaata kapatılması çağrısında bulundu.

banner974
KTEZO: “Tüm tarımsal araziler koruma altına alınmalıdır”

banner971

 
KTEZO Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, taşınmaz mal satışının ağırlıklı olarak hangi ülke vatandaşlarına yapıldığı tartışmalarıyla esas meselenin göz ardı edildiği kaydedildi.
 
Açıklamada, “Esas mesele toprak varlığının hangi ülkeye satıldığından çok İmar Planlarının bilinçli olarak yapılmaması ve geciktirilmesinden dolayı Mesaryasından, Karpazına kadar tüm varlıklarımızın  bilinçli bir şekilde pazarlanmaya çıkarılmasıdır. En verimli tarımsal arazilerin satıldığı, geriye kalanların ise satılık olduğu bir ülke yarattığımızı öncelikle görmek zorundayız” denildi.
 
Ülkeye gelen sermayenin kara para olup olmadığının bilinmesi gerektiği de ifade edilen açıklamada,  “Kara para bugün için tatlı olabilir... Ama hiçbir zaman yarını da yoktur” denildi.
 
Çevre kirliliği, tahribatı ve altyapı eksikliklerine bakıldığı zaman, tedbir alma konusunda çok geç kalındığının görülebildiği belirtilen açıklamada, “Pek çok adımın içtenlik ve samimiyet olması halinde hiç geciktirilmeden atılabileceği de gün gibi ortadadır. İlk adım yılan hikayesine dönen İmar Planlarının yapılmasına ve yayınlanmasına kadar, tarımsal tüm arazilerin, bir kanunla korumaya alınması, inşaata ve inkişafa derhal kapatılmasıdır. Kaldıysa kıyılar ve orman arazileri dahil” denildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nihat Nalbantoğlu - 5 ay önce
23 sene evvel hazırladığım "Toprak Koruma Yasa Taslağı" nın kabul edilmemesi, böyle netice verecektir elbet.