banner913
banner932
banner1012

Kalavaç’ta bulunan mermi düşmedi, oraya taşındı

banner1020

banner974
Kalavaç’ta bulunan mermi düşmedi, oraya taşındı

banner971
Kalavaç köyünde öğleden sonra ‘havan mermisi’ düştüğü yönünde yayınladığımız haber üzerine yapılan incelemeler sonucunda bu merminin havan mermisi değil tank topu eğitim mermisi olduğu ve buraya taşındığı tespit edildi.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, öğleden sonra haber sitelerine düşen bu haber üzerine olay yerine gidilerek yapılan incelemede burada bulunan merminin havan mermisi değil tank topu eğitim mermisi olduğu ve bu merminin oraya düşmesinin imkansız olduğu belirtildi.
Yapılan açıklamada Beyköy Atış Alanı’nda yapılan eğitim atışlarının bulunduğu atış alanı ile tank topu mermisinin bulunduğu Kalavaç köyünün yaklaşık 2,5 km batısında olduğunu ve bu merminin oraya atılmasının imkansız olduğu vurgulandı. Yapılan eğitim atışlarında hiçbir zaman o bölgeye nişan alınmadığına dikkat çekilerek, burada bulunan merminin yönüne bakıldığı zaman buraya atılmadığının açıkça ortada olunduğu kaydedildi. Merminin bulunduğu şekile bakıldığında doğu-batı istikametinde burada olduğu ancak eğitim sırasında atışların güney-kuzey istikametinde yapıldığı için merminin de güney-kuzey istikametinde olması gerektiğinin altı çizildi.
Bu arada bulunan eğitim mermisinin patlamış bir eğitim mermisi olduğu ve buraya birileri tarafından taşınarak bırakıldığı vurgulandı.

Merminin atış alanı ile Kalavaç köyü arasında 2,5 kilometreye yakın bir fark olduğu bildirildi
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.