banner913
banner932
banner1012

İsias Otel için bir suç duyurusu daha

banner1020

Adıyaman'da Kıbrıslı öğrencilerle beraber Türkiye'den de rehberlerin konakladığı ve depremde çöken İsias Otel hakkında Turist Rehberleri Birliği de suç duyurusunda bulundu

banner974
İsias Otel için bir suç duyurusu daha

banner971
Kahramanmaraş merkezli depremde çöken İsias Otel’de Mağusa Türk Maarif Koleji kafilesi ile birlikte hayatlarını kaybeden rehberlerin bağlı bulunduğu Turist Rehberleri Birliği (TUREB) de Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Adıyaman’da uygulama eğitimine giden 43 kişilik rehber grubunun konakladığı Isias Hotel’in enkazında yaşamını yitiren rehber sayısı 30’a yükseldi.
12 rehberin sağ veya yaralı kurtarıldığı enkazdaki rehberlerden Ömer Kale hakkında ilk gelen bilgilere göre KATAK arama kurtarma ekince enkazdan çıkarıldığı, ancak sonrasında netleşen başka bir bilgi olmadığı bildirildi.
Kale’nin herhangi bir hastanede mi yoksa enkazda mı olduğuna yönelik durumunun henüz bilinmediği öğrenildi.
12 rehberin ise sağ kurtarıldığı otelle ilgili olarak TUREB, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
TUREB Başkanı Hakan Eğinlioğlu, Kıbrıslı voleybolcuların yaşamını kaybetmesi nedeniyle KKTC hükümetinin de yakından ilgilendiği ve savcıların gelip teknik analizler yaptırdığı ve numuneler aldırdığını belirterek, şunları söyledi:
“Onlar da büyük olasılıkla dava edecek. Biz de kendi hukukçularımız aracılığıyla harekete geçip, Adıyaman TMMMOB şubesi aracılıyla uzmanlar tarafından görüntü kayıtları ve tutanaklarla numuneler aldırdık ve iki gün önce suç duyurusunda bulunduk. KKTC de dava açtığında tüm kaybettiklerimiz ve yaralılarımız adına o davaya da müdahil olma kararı verdik. Ben bizzat gittim ve enkazı gördüm, un ufak dağılmış, kalitesiz olduğu insan gözüyle de ayırt edilebilecek düzeyde. Ancak dava sürecindeki raporda ne çıkar bilemiyoruz.”
TUREB Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada ise “Adıyaman Isias Otel’den TMMOB’nin Adıyaman temsilcisi tarafından tanıklar nezdinde yapı örnekleri alındı, otel hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Aynı biçimde hareket eden KKTC’nin açacağı davaya da müdahil olarak başvurma kararı aldık. Raporlar belli olduktan sonra ve hukuki süreç boyunca gerekli bilgilendirmeleri yapacağız.” denildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.