banner913
banner932
banner1012

“İnandığı yolda durmadan mücadele eden bir öğretmendi”

banner1020

Özker Özgür ile eşi Zehra Özgür, kabirleri başında törenle anıldı

banner974
“İnandığı yolda durmadan mücadele eden bir öğretmendi”

banner971

 
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanlığı, Bakanlık ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde de bulunan, Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) kurucularından olan Özker Özgür ile eşi Zehra Özgür, Lefkoşa’da kabirleri başında düzenlenen törenle anıldı.
Özker Özgür’ün 16’ncı ölüm yıl dönüm nedeniyle düzenlenen törende ilk konuşmayı aileyi temsilen Özker Özgür’ün kızı Münevver Özgür Özersay yaptı. Özersay konuşmasında, babası Özker Özgür’e yazdığı mektubu okudu.
Törende konuşan Başbakan Faiz Sucuoğlu, Özker Özgür ile ölümünden bir süre önce tanışma fırsatı bulduğunu söyleyerek, Özgür ailesinin dürüst ve iyi bir aile ve Özker Özgür’ün inandığı yolda durmadan mücadele eden bir öğretmen olduğunu kaydetti. Sucuoğlu, Özker Özgür ile eşi Zehra Özgür’ün önünde saygı ile eğildiğini ifade ederek sözlerine son verdi.
İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise konuşmasında, Özker Özgür ile kendisinin siyasi yaşamlarının büyük ölçüde örtüştüğünü ve birlikte uzun yıllar çalıştıklarını belirterek, Özgür’ün mücadeleye büyük katkıları olduğunu anlattı. Törende yaptığı konuşmada, “Sevgili Özker Hocamız ve Zehra Hocamızın huzurunda saygı ile eğiliyorum” diye söze başlayan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Özker Özgür ile Zehra Özgür’ün mücadelesinin ders kitabı niteliğinde olduğunu ve yollarını aydınlatmaya devam ettiğini vurguladı.
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay konuşmasında, Özker Özgür ve Zehra Özgür’ün kendilerine çok şey öğrettiğini vurguladı. Özker Özgür ve Zehra Özgür’ün tutarlı, dürüst ve saygı duyulan insanlar olduğunu söyleyen Özersay, “Saygıyla huzurlarında eğiliyorum” dedi. Özersay, Özker Özgür’ün Kıbrıs’ta Demokrasi Bunalımları adlı kitabından çok şey öğrendiğini de ekledi.
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan ise, Özker Özgür’ün 16, Zehra Özgür’ün ise 13 yıl önce hayatını kaybettiğini aktararak, geçen 16 yılda demokrasi, barış, Birleşik Kıbrıs, ortak vatan konularında verilen mücadelenin çok gerilediğini söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.