banner913
banner932
banner964

“Her türlü faaliyette beraber çalışacağız”

banner476

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nin yeni komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç, göreve başladı. Kılınç, Türkiye ile beraber KKTC’nin menfaatleri için her türlü faaliyette beraber çalışacaklarını vurguladı

banner974
“Her türlü faaliyette beraber çalışacağız”

banner971
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç’ı kabul etti.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, KTBK komutanlığına atanan Tümgeneral Sebahattin Kılınç’ı tebrik ederek, yeni görevinde başarılar diledi.
Tatar, KKTC’nin varlığının, huzurunun ve güvenliğinin temini için Tümgeneral Sebahattin Kılınç ile beraber çalışmaktan mutluluk duyacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Tümgeneral Sebahattin Kılınç’ın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) edindiği tecrübe ve bilgileri, KKTC için kullanılacak olmasının bir zenginlik olduğunu vurguladı.
Kıbrıs’ta bir antlaşmayı her zaman reddeden tarafın Kıbrıs Rum tarafı olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Avrupa Birliği’nde yer alan Rum-Yunan ikilisinin, Kıbrıs’tan Türkiye’yi dışlamak ve bağlarını koparmak ardından Kıbrıs’ı, Yunan adası yapmak istediğini kaydetti.
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin silahlanmaya devam ettiğini ve Amerika Birleşik Devletleri’nin de silah ambargosunu kaldırdığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu silahlanmayı kime karşı yapıyorlar. Türkiye ve TSK’nın gücü bellidir. 1974 yılından beri Kıbrıs’ta barış var ancak bir anlaşma gereklidir, bu antlaşma ise 2 eşit egemen devletin işbirliği olacaktır. Bizi azınlığa düşürecek bir anlaşmayı kabul etmeyiz” dedi.
KILINÇ
Tümgeneral Sebahattin Kılınç da konuşmasında, Türkiye ile beraber KKTC’nin menfaatleri için her türlü faaliyette beraber çalışacaklarını kaydetti.
Kabulde, konuşmaların ardından plaket takdimi yapıldı.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de, göreve yeni atanan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç’ı kabul etti. 
Meclisten verilen bilgiye göre, Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde Başkan Töre, Tümgeneral Kılınç’a görevinde başarılar diledi. 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.