banner913
banner932
banner1012

Her şey vatan için filmi çekiliyor

banner1020

1955-64 yıllarını kapsayan uzun metrajlı bir film yapılacak

banner974
Her şey vatan için filmi çekiliyor

banner971
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, “Her şey vatan için” isimli film projesini gerçekleştirecek ekibi kabul etti.
Kabulde filmin yapımcılarından Yusuf Darbukacı ile İpek Denizli Sanat Atölyesi Sahibi İpek Denizli yer aldı.
Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde konuşan Yapımcı Yusuf Darbukacı, 1955-64 yıllarını kapsayan uzun metrajlı bir film yapacaklarını kaydederek filmin vizyona girmesinin ardından 1964-74 yıllarını kapsayan bir başka filmi de hayata geçireceklerini söyledi.
Kıbrıs Türk toplumunun yaşadıklarını bire bir anlatacak bir proje gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Darbukacı, Başkan Töre’ye proje hakkında bilgi vermek istediklerini söyledi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında, Kıbrıs’ın vatan toprağı olduğunu ancak 82 yıl İngiliz sömürgesi altında olduğunu anımsatarak bu dönemlerde Kıbrıs Türk halkının büyük sıkıntılar ile iç içe olduğuna değindi.
Kıbrıs Türk halkının geçirdiği tarihsel ve zor süreçleri anlatan Başkan Töre, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bugün halen daha işgal altında olduğunu belirtti.
Gerek Birleşmiş Milletler gerek ise Avrupa Birliği’nin Kıbrıs Türklerine uygulanan haksızlık ve adaletsizliği görmemezlikten geldiğini ifade eden Töre, Kıbrıslı Rumların Uluslararası anlaşmalara rağmen meşru bir yapı olarak kabul edildiğini kaydetti.
Bu durumun kabul edilemez olduğuna işaret eden Töre, adada iki kesimlilik olduğunu vurguladı ve Rumların Helenizm iddialarından halen vazgeçmediğini belirtti.
Atatürk’ün ifade ettiği “Ya istiklal, ya ölüm” ve “Bağımsızlık benim karakterimdir” sözlerinin Kıbrıs Türk halkı için de büyük öneme sahip olduğuna değinen Töre: “Bağımsızlığımızı kazandık, devlet kurduk. Devletten, istiklalden asla vazgeçmeyiz” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.