banner913
banner932
banner1012

“Hayatımda hiç bu kadar zorlanmadım”

banner1020

Gazimağusa Türk Maarif Koleji’ni ziyaret eden ve “Ders zilinin çaldığı, okulun açıldığı en zor günlerden biri” diyen Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, mesleki ve siyasi hayatında birçok zor an yaşadığını ancak hiçbirinin bu kadar zor olamadığını vurguladı

banner974
“Hayatımda hiç bu kadar zorlanmadım”

banner971
Gazimağusa Türk Maarif Kolejinde dün sabah ders zili sessiz çaldı.
6 Şubat tarihinde Adıyaman’da meydana gelen depremde öğrencilerini ve öğretmenlerini kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji (GTMK) yarı yıl tatili sonrası ikinci döneme hüzünlü başladı. Basın okula alınmazken, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu okul müdürü istiklal marşı sonrası okul bahçesinde kısa bir konuşma yaptı.
Sabah 07.30 itibariyle okula gelen öğrenciler arkadaşlarını ve öğretmenlerini anmak için çiçekler ile geldi.
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı ikinci döneminin başlaması nedeniyle Gazimağusa Türk Maarif Koleji’ni ziyaret etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenci ve öğretmenlere seslenen Çavuşoğlu, “Bugün, ders zilinin çaldığı, okulun açıldığı en zor günlerden biri” ifadelerine yer vererek, mesleki ve siyasi hayatında birçok zor an yaşadığını ancak hiçbirinin bu kadar zor olamadığını söyledi.
Yaşanılan deprem felaketinde yaşadıkları kayıplardan dolayı bütün adanın yasa boğulduğunu ve etkilendiğini de belirten Çavuşoğlu, “Sizler, bu okula uzun bir mücadeleden geçerek geldiniz. Bu mücadeledir ki hem akademik başarıda, hem sportif ve kültürel başarıda sizi öne çıkarmaktadır. Sizler bu mücadeleye devam edeceksiniz ve arkadaşlarınızdan devraldığınız bayrağı daha ileriye götüreceksiniz.” dedi.
Konuşmasının sonunda, “Şampiyon Meleklerimizin hatıraları yaşadığımız sürece yüreğimizde yer alacak” ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, hayatlarını kaybeden öğrenci ve öğretmenlerin isimlerinin ve başarılarının yaşatılması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.
Çavuşoğlu konuşmasının ardından Şampiyon Melekler’in anısına İranlı sanatçı Alireza Pakdel tarafından tasarlanan tabloyu okula teslim etti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.