banner913
banner932
banner1012

“Gelecek hırsısınız, halk düşmanısınız”

banner1020

KTAMS, Hükümetin kamuya 70 yeni istihdam yapmasını protesto etti. KTAMS Başkanı Bengihan, “Bu ülkenin gençlerinin geleceğini çalıyorsunuz, umutlarını çalıyorsunuz. Gelecek hırsısınız, halk düşmanısınız” dedi

banner974
“Gelecek hırsısınız, halk düşmanısınız”

banner971
 KTAMS, hükümetin seçim öncesi partizanca istihdam yaptığını öne sürerek, “fırsat eşitliğine aykırı olarak devlete geçici işçi statüsünde istihdam yapıldığı" gerekçesiyle hükümeti  protesto etti.
KTAMS Başkanı Güven Bengihan, hastanelerde personel eksikliğinden kaynaklı hizmet sıkıntısı yaşandığını, buna rağmen Maliye Bakanı’nın personel alımına onay vermediğini öne sürerek, “Sizin partinizin koltuklarını garanti altına almak için yapacağınız 70 tane istihdam, bu ülkenin sağlık sisteminden, halkın sağlık hizmeti almasından daha değerlidir demek ki. Bunu halkımız görsün” dedi.
Bengihan, 70 tane istihdamın şu anki maaşlara göre aylık maliyetinin 2 milyon 100 bin TL olduğunu, temmuzda eklenecek hayat pahalılığından sonra bunun maliyetinin 1 buçuk katına çıkacağını söyledi.
“Seçim yasaklarını 60 günden 30 güne istihdam yapmak için mi çektiniz?” diye soran Bengihan, bu konunun üzerine gidilmesi ve hesap verilmesi için muhalefete de çağrıda bulundu.
Bengihan, her türlü belgesi olmasına rağmen, eşit puan alan gençlerin bile kadro eksikliğinden dolayı işe alınmamasına rağmen “iktidar partilerinin bayrak sallayıcılarının işe alındığını” savunarak, “Bu ülkenin gençlerinin geleceğini çalıyorsunuz, umutlarını çalıyorsunuz” diye konuştu.
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), “hükümetin seçim öncesi partizanca istihdam yaptığı gerekçesiyle” basın açıklaması yaptı.
KTAMS Başkanı Bengihan, basına yaptığı açıklamada, ülkede 10 binlerce gencin devlete girebilmek için sınavlara girdiği ve tüm yeterlilikleri olmasına rağmen kadro yetersizliği nedeniyle işe alınamadığını söyleyerek, UBP-DP-YDP hükümetinin “her seçim döneminde olduğu gibi”, kendi yandaşlarını hiçbir yeterliliğe bakmadan istihdam ettiğini öne sürdü.
Hükümetin, “adaletsizce haksızca hukuksuzca, çocukların geleceğini ve umutlarını çalarak” idari işlemde bulunduğunu savunan Bengihan, devlet hastanelerindeki sağlık personeli eksikliğine ve yaşanan sıkıntılara işaret etti, Maliye Bakanı’nın tekniker ve hemşire istihdamlarını 2 aydır imzalamazken, geçici işçi istihdamını imzaladığını ileri sürdü.
Bengihan, “Sizin partinizin koltuklarını garanti altına almak için yapacağınız 70 tane istihdam, bu ülkenin sağlık sisteminden, halkın sağlık hizmeti almasından daha değerlidir demek ki. Bunu halkımız görsün” dedi.
 “İktidar partilerinin bayrak sallayıcılarına yönelik yapılacak istihdamların” şu anki maaşlara göre aylık maliyetinin 2 milyon 100 bin TL olduğunu, temmuzdaeklenecek hayat pahalılığından sonra bunun maliyetinin 1 buçuk katına çıkacağını söyleyen Bengihan, “Bu ülkenin gençlerinin geleceğini çalıyorsunuz, umutlarını çalıyorsunuz. Gelecek hırsısınız, halk düşmanısınız” diye konuştu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.