banner913
banner932
banner1012

"Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir"

banner1020

Öğretmenler Günü dolayısıyla Kıbrıs Türk eğitimine önemli hizmetleri geçen emekli öğretmen Emir Ali Başar’ı ziyaret eden Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, eğitimin insan ve devletlerin yaşamında hayati öneme sahip olduğunun altını çizerek "Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir" dedi

banner974
"Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir"

banner971

Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan ile yönetim kurulu üyeleri Öğretmenler Günü dolayısıyla Kıbrıs Türk eğitimine önemli hizmetleri geçen emekli öğretmen Emir Ali Başar’ı ziyaret ederek plaket taktim etti. Savaşan ayrıca Kıbrıs Türk Öğretmenler Derneği’ni de ziyaret ederek öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Emekli öğretmen, başmüfettiş Emir Ali Başay’a 35 yıl boyunca eğitime yaptığı önemli katkılardan ötürü teşekkür eden Ahmet Savaşan, “çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlayarak onları;  iyiye, güzele, aydınlığa ve bilgiye ulaştıran öğretmenler, ülkemizin yüksek uygarlık düzeyine çıkması, iyi yetişmiş, donanımlı bir neslin oluşması gibi  kutsal bir görevin sahipleridir” dedi.

Eğitim devletlerin yaşamında hayati öneme sahip...

Atatürk’ün "eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder" sözünü hatırlatan Ahmet Savaşan, eğitimin insan ve devletlerin yaşamında hayati öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Kültür yeni nesillere eğitim sayesinde aktarılabilir...

Bir toplumun ürettiği bilgi ve kültürün yeni nesillere ancak eğitim sayesinde aktarılabileceğini ifade eden Ahmet Savaşan, tarih boyunca büyük başarılara imza atan medeniyetlerin eğitime büyük önem verdiğini söyledi. Milletin saygın bir yere varmasında birinci koşulun eğitim, en önemli aktörlerin ise öğretmenler olduğunun altını çizen Ahmet Savaşan, “gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseri olacaktır” dedi.

Savaşan son olarak “ülkemizin dört bir yanında kendilerini eğitime ve öğretime adamış öğretim üyesi ve görevlilerimiz ile bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimizle kutlar; bütün öğretmenlerimize saygı ve sevgilerimizi sunarız” dedi.

Emir Ali Başar da ziyarette yaptığı konuşmada Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan’a öğretmenlere verdiği değer ve insan hayatıyla ilgili konulara gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.