banner913
banner932
banner1012

Dört bir yanda 19 Mayıs coşkusu

banner1020

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye ile birlikte KKTC’de de tören ve etkinliklerle kutlandı

banner974
Dört bir yanda 19 Mayıs coşkusu

banner971
İskele

 
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Bandırma vapuru ile Samsun'a çıkarak, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının anısına Türk gençliğine armağan ettiği “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” Türkiye ile birlikte KKTC’de de tören ve etkinliklerle kutlandı.
Bu çerçevede dün sabah 09.00’da Lefkoşa'daki Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.
Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayan tören, Anıtkabir'den getirilen toprağın Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri tarafından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a takdimiyle sürdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile bayrakların göndere çekilmesiyle devam eden tören Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuşmasıyla sona erdi.
Gazi Mustafa Kemal’in, 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuruyla Samsun’a çıkarak “Ya İstiklal Ya Ölüm” dediğini ve İstiklal Meşalesini attığını ifade eden Tatar, İstiklal Savaşı’nın kazanılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun dünyanın çeşitli yerlerinde bağımsızlığı ve özgürlüğü için mücadele eden mazlum halklar için ilham kaynağı olduğunu vurguladı.
Bu zaferin Kıbrıs Türk halkının İngiliz sömürge yönetimine karşı mücadelesinde daha güçlü bir konum elde etmesi açısından önemine de işaret eden Tatar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlere verilmesi gereken önemi de anımsattı.
Tatar egemenlik için verilen mücadelenin ve bu yöndeki ısrarlı duruşun önemine de vurgu yaptı.
Öte yandan gün nedeniyle tüm ilçelerde törenler düzenlendi.
 
 

Lefkoşa
 

İskele
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.