banner913
banner932
banner1012

Bugün 22 Mart Dünya Su Günü... Tema “Değişimi Hızlandırın”

banner1020

banner974
Bugün 22 Mart Dünya Su Günü... Tema “Değişimi Hızlandırın”

banner971
Bugün 22 Mart Dünya Su Günü.  Bu yılki tema da “Değişimi Hızlandırın” olarak belirlendi.
Yeşil Barış Hareketi,  günle ilgili açıklamasında, dünyada yakın zamanda su krizi yaşanacağı konusundaki uyarıları hatırlatarak, ülkedeki yetkili makamların tasarruf kaygısı taşımadığını savundu, suyun kullanım, tüketim ve yönetim şeklinin değiştirilmesiyle fark yaratılabileceği, bu konuda herkese görev düştüğünü belirtti.
2030’a kadar herkes için su ve sağlıklı suya erişim hedefine ulaşma rotasından sapıldığının, milyarlarca insanın hâlâ güvenli suya ve tuvalete sahip olmadığının aktarıldığı açıklamada, “Değişimi hızlandırmak için hepimiz bir şeyler yapabiliriz ve yapmalıyız. Hatta alıştığımız refahı ve konforu sürdürebilmek istiyorsak bunu mutlaka yapmak zorundayız” ifadelerine yer verildi.
Su krizinin, sağlıktan açlığa, toplumsal cinsiyet eşitliğinden istihdama, eğitimden sanayiye ve afetlerden barışa kadar tüm önemli küresel konulardaki ilerlemeleri baltaladığının ifade edildiği açıklamada, “Milyarlarca insan ve sayısız okul, işyeri, sağlık merkezi, çiftlik ve fabrika, su ve sağlıklı suya erişime ilişkin insan haklarının hâlâ yerine getirilmesini bekleniyor” denildi.
Yeşil Barış Hareketi açıklamasında, araştırmalara göre dünya nüfusunun 1,6 milyarlık kısmının güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığı ve yaklaşık 4 milyar insanın ise yılda en az 1 ay ciddi su kıtlığı çektiği bilgisi de yer aldı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.