banner913
banner932
banner1012

“Artık bıçak kemiği parçaladı”

banner1020

Kamu-İş, Başbakanlık önünde taşeron sistemini protesto etti

banner974
“Artık bıçak kemiği parçaladı”

banner971

 
Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), Başbakanlık önünde "taşeron sistemine karşı" eylem yaptı. 
Eylemin dün başladığını ve okullar açılıp, sorun çözülene kadar Başbakanlık önünde olacaklarını ifade eden Kamu-İş Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, taşeron sisteminin kölelik olduğunu ve köle olmayacaklarını söyledi. 
Başbakanlık önünde “Ne ezilen, ne ezen insanca hakça bir düzen”, “Taşeron sistemi köleliktir, kölelik düzenine geçit vermeyeceğiz” yazılı pankartlar açan eylemciler, düdükler ve sloganlarla taşeron sistemini protesto etti. 
Serdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, taşeron sisteminde çalışanların iki aydır maaşını alamadığını ifade ederek, “Artık bıçak kemiği parçaladı” dedi. 
Taşeron firmalar sisteminin kölelik olduğunu ifade eden Serdaroğlu, “Bu insanlar sizin köleniz değildir. Temizlik işleri artık taşeron değil kamu çalışanları tarafından yapılacak” diye konuştu. 
Konuyu mahkemeye taşıyabileceklerini de ifade eden Serdaroğlu, “Sağduyuya çağırıyorum, bu konuya çözüm bulalım, sendika ile görüşün” dedi, çalışanların mağdur olduğunu söyledi. 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.