banner913
banner932
banner1032

Abdülhamit Han için karşı navtex

banner1020

Türkiye’nin “Abdülhamid Han” sondaj gemisinin Kıbrıs ile Rodos arasındaki deniz bölgesinde araştırmalar yapacağını açıklamasının ardından, Rum Yönetimi de “karşı-navtex” yayımladı

banner974
Abdülhamit Han için karşı navtex

banner971
Türkiye’nin geçtiğimiz Cuma günü “Abdülhamid Han” sondaj gemisinin Kıbrıs ile Rodos arasındaki deniz bölgesinde araştırmalar yapacağını açıklamasının ardından, Rum Yönetiminin de dün 6 Şubat 2024 tarihine kadar geçerli olacak bir “karşı-navtex” (anti-navtex) yayımladığı haber verildi.
Haravgi ve diğer gazetelerde yer alan haberde, karşı-navtex’in “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” sorumluluk alanında tek yetkili istasyon olan “Kıbrıs Arama-Kurtarma Koordinasyon Merkezindeki Kıbrıs Radyosu” tarafından yayımlandığı belirtildi.
“Kıbrıs Arama-Kurtarma Koordinasyon Merkezi” tarafından yapılan açıklamada, “Abdülhamid Han” sondaj gemisi tarafından yapılan sondaj çalışmaları yanı sıra “Mihrimah”, “Aybüke” ve “Kutsi İlhan” isimli destek gemilerinin Rum Yönetiminin ilgili makamlarıyla koordine olmadığı ve bölgedeki denizciliğin güvenliği açısından tehlikeli olduğu iddiasına da yer verildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.