banner913
banner932
banner1032

23 milyon Euro’luk borçta süre doldu

banner1020

Haspolat Atık Su Arıtma Tesisi için son 10 yıldır ödenmeyen borçlarla ilgili olan yaklaşık 23 milyon Euro’luk miktarın ödenmesi konusunda Kıbrıs Türk tarafına ve Lefkoşa Türk Belediyesine verilen sürenin dolduğu iddia edildi

banner974
23 milyon Euro’luk borçta süre doldu

banner971
Haspolat Atık Su Arıtma Tesisini yöneten “WTE Wassertechnik GmbH and Emek Insaat Sti Ltd” isimli Alman şirketinin sözleşmesinin geçen Haziran ayı sonunda sona erdiği, bununla birlikte son 10 yıldır ödenmeyen borçlarla ilgili olan yaklaşık 23 milyon Euro’luk miktarın ödenmesi konusunda Kıbrıs Türk tarafına ve Lefkoşa Türk Belediyesine verilen sürenin de dolduğu iddia edildi.
Politis gazetesi “23 Milyon Euro’luk Borç ve Kötü Senaryo” başlığıyla geniş yer verdiği haberinde, konunun çözümüyle ilgili çabaların iki kez uzatma aldığını, bununla birlikte sonucun yalnızca Rum Yönetimiyle alakalı olmasının beklendiğini, çünkü Lefkoşa Türk Belediyesinin borcun ödenmesi olasılığı konusunda hali hazırda olumsuz yanıt verdiğini yazdı.
Gazete, buna paralel olarak alternatif bir öneride de bulunulduğunu, ancak bunun Haspolat Atık Su Arıtma Tesisine yakınlarındaki bölgelerin sakinlerinin yararına olmadığını da belirtti.
Aralarında Lefkoşa Rum Belediyesinin de bulunduğu Rum Yönetimi’ndeki makamların Kıbrıs Türk tarafından yanıt olarak beklediği şeyin, Lefkoşa Türk Belediyesinden bir mektupla geldiğini yazan gazete, Lefkoşa Türk Belediyesinin mektupta Haspolat Atık Su Arıtma Tesisinin çalışmaya devam etmesi meselesinin çözümü için “bazı senaryolar” ortaya koyduğunu öne sürdü.
Gazete Lefkoşa Türk Belediyesinin yanıt mektubunda “iki toplum için bariz bir senaryonun, tesisin müşterek olarak işletilmesi ve yönetilmesine ilişkin bir mekanizma konusunda müzakere etmeleri ve anlaşmaları olduğunu ifade ettiğini” ileten gazete, mektupta “bu durumun tesisin yaşayabilirliğini bir daha tehlikeye atmayacak şekilde, tarafların finansal yükümlülüklerin paylaşımını müzakere etmesini gerektireceğinin belirtildiğini” de aktardı.
Gazete mektupta “bu pazarlıklarda, daha huzurlu bir siyasi ortama ulaşana kadar, Rum kesiminin arıtılmış sudaki payının Kıbrıs Türk tarafınca kullanılmasına izin vermeye rıza göstermesi olasılığının göz önüne alınabileceğinin ifade edildiğini” de aktardı.
Mektupta, müşterek bir işletme ve yönetim mekanizması üzerinde anlaşılmasının mümkün olmaması durumunda, Lefkoşa Türk Belediyesinin tesisi tek taraflı olarak çalıştırma ve verilecek hizmetler için ücret talep etme sorumluluğunu üstlenebileceğinin ifade edildiğini de yazan gazete, son senaryo olarak ise Kıbrıs Türk tarafının, tesisin iki toplum tarafından müşterek veya tek taraflı olarak işletilmesinin, yeni bir kamu ihale prosedürü tamamlanana kadar ara bir çözüm olarak incelenebileceği belirttiğini aktardı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.