banner913
banner932
banner1012

"12 bin öğrenci, kamu okullarına yönelirse ne olacak?"

banner1020

CTP milletvekili Ürün Solyalı, “12 bin tane öğrenci, okul pahalıdır deyip kamu okullarına yönelirse ne olacak?” diye sordu

banner974
"12 bin öğrenci, kamu okullarına yönelirse ne olacak?"

banner971
Mecliste konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Ürün Solyalı, “Sosyal Devlet ve Sosyal Denge” konulu güncel konuşma yaptı.
Açlık sınırının sendikalar tarafından 14 bin 148 TL olarak ortaya konduğuna işaret eden Solyalı, açlık sınırının bir yıl içerisinde yüzde 70’in üzerinde arttığını söyledi.
Özel okullar konusunda hükümetin elinde yetki olmadığının söylendiğine değinen Solyalı, “serbest piyasa, vahşi kapitalizm” söylemlerinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.
Bankaların özel okulların ödenmesiyle ilgili eğitim kredisi vermeye başladığını ve bir yıl içerisinde kredilerde yüzde 33 artış olduğunu belirten Solyalı, insanların kredileri alıp, ödeyemediğini dile getirerek, ödenemeyen krediler içerisinde eğitim kredilerinin de yer aldığını ifade etti.
Anayasa’nın maddelerine değinerek, devletin sorumluluğuna dikkat çeken Ürün Solyalı, “12 bin tane öğrenci, okul pahalıdır deyip kamu okullarına yönelirse ne olacak?” diye sordu.
Rekabet Kurulu diye bir kurul olduğunu ifade eden ve amaçlarını sıralayan Solyalı, kurulun yetkileri anlamında, özel okul ücretlerindeki artış konusunda toplumun aydınlatılmasını istedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.