Fenerbahçe'de başkanlık görevini 8 yıl sonra yeniden devralan Aziz Yıldırım'ın teknik direktör tercihi merak ediliyordu.
Yönetim kurulu toplantısının ardından sarı-lacivertlilerin yeni teknik direktörü belli oldu.
Fenerbahçe Kulübü Futbol Şubesinden Sorumlu Yönetici Cihan Kamer, sarı-lacivertli futbol takımının yeni teknik direktörünün İsmail Kartal olduğunu açıkladı.
Kamer, FB TV'de yaptığı açıklamada, futbol direktörlüğü için Oğuz Çetin, teknik direktörlük için de İsmail Kartal ile anlaşıldığını bildirdi.
Fenerbahçe Futbol AŞ'den KAP'a yapılan açıklamada, “Futbol A Takımı teknik direktörlüğü için Sayın İsmail Kartal ile 2026-2027 sezonu için 1 yıllık sözleşme imzalanmıştır.” denildi.
Sarı-lacivertli kulüpte teknik heyet ve futbol yapılanmasında da önemli değişiklikler yaşandı.
Fenerbahçe, kulüp efsanelerinden Oğuz Çetin'in futbol direktörlüğü görevine getirildiğini açıklarken, teknik ekipte ise İsmail Kartal'ın yardımcılığına eski futbolcu Dirk Kuyt'ın getirildiğini duyurdu.
İsmail Kartal'dan ilk sözler
İsmail Kartal da FB TV'de yaptığı açıklamada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yeni futbol direktörü Oğuz Çetin'e teşekkürlerini ileterek şu ifadeleri kullandı:
"Tekrar yuvaya dönmek beni çok mutlu etti. Sayın başkanımızın beni arayarak 'nasılsın' demesi bile beni çok duygulandırdı.
Geçmişten bu yana çok özel anılarımız var. Çok gururlandım. Duygular bir yere kadar, gerçeklerle yüzleşmek zorundayız.
Yeni sezonda hem Türkiye'de hem de Avrupa'da ekibimle birlikte her şeyin üstesinden geleceğiz. Çok mutlu ve heyecanlıyım. Buraya 4. gelişim. Bu camianın evladı olarak sayın başkanıma, yönetime ve beni destekleyen taraftarlara karşı mahcup olmamak için elimden geleni yapacağım."




