Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmek üzere New York’a gidecek. Görüşme, 11 Şubat Çarşamba günü gerçekleşecek.
Kıbrıs sorunu ve güncel gelişmelere ilişkin olarak BM Genel Sekreteri ile görüş alışverişinde bulunulacak.
Cumhurbaşkanı Erhürman'ın, ziyaretle ilgili paylaşımı şu şekilde:
"Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sn. Antonio Guterres ile görüşmek üzere New York'a gidiyoruz.
Görüşme, 11 Şubat Çarşamba günü gerçekleşecek. Sn. Genel Sekreter ile Kıbrıs sorunu çerçevesinde yaşanan gelişmeleri yüz yüze konuşma olanağı bulmak açısından bizim için önemli.
Sn. Guterres ile halkımızın çözüm iradesini, bir çözüm ikliminin oluşması için yapılması gerekenlere ilişkin düşüncelerimizi, sürecin bu kez başarıyla sonuçlanabilmesi için belirlenmesi gereken metodolojiye dair görüşlerimizi paylaşacağız.
Medya üzerinden manipülatif girişimlerle ve suçlama oyunlarıyla değil, halkımızın çözüm iradesi çerçevesinde, diplomasi ve diyalogla, sabır, soğukkanlılık, kararlılık ve ciddiyetle ilerleyeceğiz"





