banner913
banner932
banner1012

Yolcunun üzerinden zebra ve zürafa kemikleri çıktı

banner1020

Havalimanı güvenliğinin durdurduğu yolcunun üzerinden zebra ve zürafa kemikleri çıktı

banner974
Yolcunun üzerinden zebra ve zürafa kemikleri çıktı

banner971
ABD'nin Virginia eyaletindeki havalimanında durdurulan yolcunun üzerinden zebra ve zürafa kemikleri çıktı. ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza (CBP) görevlileri, Dulles Uluslararası Havalimanı'nda bulunan kemiklere el koydu.
Independent Türkçe'nin aktardığına göre yetkililer, kimliği açıklanmayan yolcunun Kenya'dan ABD'ye 17 Kasım'da geldiğini duyurdu. Yolcu havalimanına vardığında yanında küçük bir akasya dalı taşıdığını görevlilere söyledi. Ancak valizleri x-ray cihazından geçiren CBP yetkilileri, hayvanlara ait kemikleri tespit etti. Yolcu kemikleri Kenya'da bulduğunu ve anı olarak yanında getirmek istediğini ifade etti.
Görevliler, kemikleri, ABD Balık ve Vahşi Yaşam Servisi'ne gönderdi. Zürafa ve zebra kemiklerinin getirilmesinin hayvan kaçakçılığıyla mücadele yasasının ihlal ettiğine karar verildi. Kadın hakkında suç duyurusunda bulunulmasa da kemiklere el kondu.
CBP Washington müdürü Kim Der-Yeghiayan, "tatillerinden bir hatıra saklamak isteyen gezginleri anlıyorum" dese de bu tür kemiklerin hastalık taşıyabileceğini belirtti.
CBP yetkililerinden Christopher Brewer ise, şimdiye kadar yanmış yarasa etinden, iguana yumurtası içeren sulu yemek gibi pek çok farklı şeye el koyduklarını kaydetti:
"Yaklaşık 2 yıl önce bir memur, bir yolcunun babun kafatası taşıdığını bildirdi… Bazen karşılaştığımız şeyler ilginç kokuyor."
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.