banner913
banner932
banner1012

“İsviçre’de mezun” ifadesi direniş gücünün kelimeleri”

banner1020

Prof. Dr. Ulvi Keser, Dr. Küçük’ün muayenesinin girişinde yer alan “İsviçre’den mezun” ifadesine dikkat çekerek “Üzerimizdeki İngiliz baskısına karşı direniş gücünün kelimelere dökülmüş hali” diye konuştu

banner974
“İsviçre’de mezun” ifadesi  direniş gücünün kelimeleri”

banner971
Dr. Fazıl Küçük ve Halkın Sesi Çalıştayı’nda GAÜ adına konuşan Prof. Dr. Ulvi Keser, “Bazen dakikalarca konuşuruz bir etkisi olmaz…  Bazen sadece iki kelime pek çok şeyi anlatır” diyerek, bu iki kelime üzerinde durmak istediğini belirtti.
Lefkoşa’da Girne Kapısı’ndan girildiğinde Halkın Sesi Gazetesi, merhum Dr. Küçük’ün muayenesi olduğunu dile getiren Keser, “İsviçre’den mezun” ifadesine dikkat çekti.  
Keser, “ ‘İsviçre’den mezun’ ifadesi aslında Kıbrıslı Türklerin 1878’de İngiliz Yönetimiyle başlayan ve 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’ne kadar devam üzerimizdeki İngiliz baskısına karşı direniş gücünün kelimelere dökülmüş hali…” diye konuştu.
Kıbrıs Türklerinin üzerindeki İngiliz baskısına değinen Keser, “Kıbrıslı Türklerin moral, motivasyon seviyesini yükseltmeye yönelik bir haykırıştır ‘İsviçre’de mezun’ ifadesi” diyerek, şöyle devam etti:
“Yani sizin boyunduruğuz altına girmeyeceğim… Türklüğün sesini, Kıbrıslı Türklerin sesini biz istediğimiz şekilde burada duyuracağız mesajıdır,
“İsviçre’de mezun” ifadesinin, özellikle son 100 yılda adada verilen hukuki varlığın ispat edilmesi ve fiziki mevcudiyeti gösterme çabasının perçinlenmiş bir tabelası olduğunu vurgulayan Keser, bunun önemli olduğunu ve çok şey anlattığını kaydetti.
“Aslında ufkun ötesini gören bir zihniyet var orada” diyen Ulvi Keser, Dr. Küçük’ün onu bilerek yazdırdığına dikkat çekti. Ulvi Keser, “Bu toprakları vatan yaptıysak o mücadelenin sonucudur. Dr. Küçük’ün İsviçre’den mezun ifadesinin bugüne yansımasıdır” dedi.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.