banner913
banner932
banner1012

Sapık hademe, cezaevine gönderildi

banner1020

Lefkoşa'da bir ortaokulda hademe olarak görev yapan ve 8 okul öğrencisine cinsel tacizde bulunan Hasan Suyolcular, cezaevine gönderildi

banner974
Sapık hademe, cezaevine gönderildi

banner971
Lefkoşa'da meydana gelen cinsel taciz meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Hasan Suyolcular mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Mustafa Mahan,
30 Aralık 2022 tarihinde saat 07:50 raddelerinde Lefkoşa’da bir ortaokulda hademe görevlisi olarak görevli olan zanlı Hasan Suyolcular ve Suyolcular’ın yanında bulunan henüz tespit edilemeyen Cahit ve Münür isimli şahısların okulda düzenlenen yeni yıl kutlama etkinliklerine gelen 8 okul öğrencisine hitaben yüksek sesle "üff götlere bak, bacaklara bak, göğüslere bak, bu akşam birinizi eve atayım mı" demek sureti ile cinsel tacizde bulunduğu gerekçesi ile tutuklandığını söyledi. Polis mesele ile ilgili zanlının 06.01.2023 tarihinde tutuklandığını ve soruşturma maksatlı 3 gün süre poliste tutuklu kalmasına yönelik bir emir temin edildiğini belirtti.
Polis, bu süre zarfı içerisinde zanlının olay esnasında beraberinde bulunan ve ilk nazarda meçhul şahıslar olarak öngörülen iki kişinin tespit edildiğini söyledi. Polis, bu şahısların 2 erkek ikiz çocuk olup yaşlarının 16 yaşından küçük oldukları yine öğrenci olduklarını ve Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde uzun zamandan beridir tedavi gördüklerini ayrıca tedavinin de "hafif düzeyde mental retardasyon ve dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu" olduğu resmi kaynaklardan temin edildiğini anlattı.
Polis, yine bu süre zarfı içerisinde zanlının methalder olduğu suça ilişkin itiraf içerikli bir gönüllü ifade verdiğini ve gönüllü ifadesinde söz konusu kelimeleri yanındaki iki erkek ikiz çocuğa söylediğini beyan ettiğini söyledi.
Polis, 2 erkek ikiz çocukla ilgili tahkikat halen devam ettiğini belirtti. Polis, yaşanan bu olayın KKTC genelinde infial yarattığını ve gerek basında gerekse halk arasında zanlıya yönelik şiddet içerikli mesajları alındığını belirtti. Polis, söz konusu kız çocuklarının yaşanan bu olaydan ötürü ciddi surette etkilenmesine sebep olduğunu ve ailelerinin bu olaydan ötürü halen daha endişe duyduklarını anlattı.
Polis, zanlının methalder olduğu suçla ilgili yargılanması ve suçlu bulunması halinde hapislik cezası almasının kuvvetle muhtemel olduğundan, yargılanmaktan kaçabileceğini belirtip zanlının davalarında hazır bulunması için hükümsüz olarak merkezi cezaevinde kalmasını talep  etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Nil Elodie Çeliker, olayın infial yarattığını söyleyerek zanlının 20 günü aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.