banner913
banner932
banner1012

Saldırı öncesi keşif yapılmış

banner1020

İş insanı Bulut Akacan’ın babası Mehmet Akacan’a silahlı saldırıda bulunan Kamil Sezgin ve suç ortağı iki kişi tutuklandı. Saldırganın olay öncesince Akacan'ın evinin çevresinde motosikletle keşif yaptığı ortaya çıktı

banner974
Saldırı öncesi keşif yapılmış

banner971

 
İş insanı Bulut Akacan’ın babası Mehmet Akacan’ı 4 el ateş ederek, yaralayan silahlı saldırgan Kamil Sezgin, Girne Adli Şube ekiplerinin 3 gün süren başarılı çalışması sonucu yakalandı. Zanlı Sezgin ile suçla bağlantılı tutuklanan Servet Genç ve Mehmet Bahçeci dün mahkemeye çıkarıldı.
Girne Adli Şube’de görevli müfettiş muavini Üzeyir Koçer, Kamil Sezgin’in Ozanköy’de Zafer Caddesi üzerinde Mehmet Akacan’a ait evin kuzey kısmından avluya girerek pusuya yattığını, iki el ateş açtığını, ateş ettiği sırada isabet ettirememesinin ardından yerde yaten Mehmet Akacan’ın yanına giderek kasti olarak sol ayağına iki el ateş açtığını ifade etti.
Koçer, Akacan'ın kaval ve diğer ayak kemiğinin kırıldığını söyledi. Koçer, olay yerinde 4 adet 9 mm tabancaya ait boş kovan ve bir adet canlı mermi bulunduğunu söyledi.
Koçer, 7 Temmuz 2021 tarihinde Farinelli barda havaya ateş açılması olayında da aynı silahın kullandığını belirtti.
 

Polis, zanlının olay günü ve öncesinde Akacan'ın evinin çevresinde motosikletle keşif yaptığını, incelenen kamera görüntülerinde zanlının olay yerine gidiş gelişini incelediklerini, Alsancak’ta kaldığı evde tespit edildiğini, tutuklandığını söyledi.
Koçer, zanlının akşam ifade verdiğini, bazı bilgiler verdiğini, olayda kullandığı silahın ve giydiği kıyafetlerin arandığını, suçu işlemesi için olanak sağlayan şahısların arandığını belirterek, 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.
Müfettiş muavini Üzeyir Koçer, Mehmet Bahçeci  ve Servet Genç’in ise suçu örten suçundan tutuklandıklarını söyledi.
Müfettiş muavini Koçer, iki zanlının Kamil Sezgin’in evinde tespit edildiğini ifade etti. Koçer, ayrıca olaydan önce ve sonra Kamil Sezgin’in zanlıların evinde kaldığını söyledi. Koçer, Sezgin’in saklandığı dönem ise eve ona yemek taşıdıklarını ifade etti. Koçer, Genç ile Baheçe’nin de 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.
Zanlı Bahçeci ise Kamil Sezgin’in bu olaylara karıştığını karakolda öğrendiğini, bilmediğini, Serhat Ulucan’ı 2015 yılında Elâzığ’dayken tanıdığını, kendisini arayarak Kamil Sezgin’i misafir etmesi için ricada bulunduğunu söyledi.
Aktarılan beyanları değerlendiren Yargıç Hazan Aksun 3 zanlının da 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.