Güncel

560 yeni mezun, geleceğe kanat açtı

Girne Üniversitesi 2025–2026 Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni, büyük bir coşku ve yoğun katılımla yapıldı. Fakülte ve yüksekokullardan mezun olan 560 öğrenci diplomalarını alarak mezuniyet sevincini yaşadı

Abone Ol

Girne Üniversitesi, 2025–2026 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni’ni büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirdi. Fakülteler ve yüksekokullardan mezun olan 560 öğrenci, diplomalarını alarak mezuniyet sevincini yaşarken, 2 bini aşkın veli ve davetli törende gençlerin mutluluğuna ortak oldu. Üniversite kampüsünde düzenlenen törende, akademik ve idari kadronun yanı sıra öğrencilerin aileleri de hazır bulundu. Uzun ve yoğun bir eğitim sürecini başarıyla tamamlayan öğrenciler, hayatlarının en önemli dönüm noktalarından birini gurur ve heyecanla kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmalarını; Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel ve Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu yaptı. Törende ayrıca uluslararası mezun öğrenciler adına Oluwadamilola Oreoluwa Dairo ile Türkçe konuşan mezunlar adına Yaren Tanattı duygularını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, öğrenciler sahneye çıkarak diplomalarını akademisyenlerin elinden aldı. Programın en çok beklenen bölümü olan kep atma seremonisi ise mezuniyet coşkusunu zirveye taşıdı. Öğrenciler, yıllar süren emeklerinin karşılığını simgeleyen keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini büyük bir sevinçle kutladı.

Girne Üniversitesi’nin, Yakın Doğu Oluşumu’nun yarım asrı aşan bilgi birikimi, deneyimi ve eğitim vizyonunun güçlü bir ürünü olduğunu vurgulayan Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, üniversitenin çağdaş eğitim anlayışı, güçlü akademik kadrosu, gelişmiş laboratuvarları ve uygulama imkânlarıyla öğrencilerini yalnızca bugüne değil, geleceğe de hazırladığını ifade etti.

Mezun gençlere de seslenen Prof. Dr. Günsel, mezuniyetin bir son değil, hayat yolculuğunda yeni bir başlangıç olduğunu belirterek, “Bugün bir mezuniyetin sevincini yaşarken, aynı zamanda hayatınızın en önemli yolculuklarından birine ilk adımınızı atıyorsunuz” dedi. Başarının cesaretle hayal kuran ve bu hayalleri gerçekleştirmek için kararlılıkla çalışan insanların eseri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Günsel, “Aldığınız eğitimle yalnızca mesleki bilgi değil; sorgulama, üretme, çözüm geliştirme ve topluma değer katma sorumluluğunu da kazandığınıza inanıyorum” dedi. Mezunların dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Girne Üniversitesi’nin ve Yakın Doğu Oluşumu’nun değerlerini temsil edeceklerine inandığını ifade eden Prof. Dr. Günsel, “Bilimin ışığından, etik ilkelerden ve insani değerlerden ayrılmadan ilerleyeceğinize olan inancım tamdır. Yolunuz açık, hedefleriniz büyük, cesaretiniz daim olsun” dedi.

Mezuniyetin yalnızca akademik bir başarı değil, aynı zamanda yıllar süren emek, azim ve kararlılığın bir taçlanması olduğunu vurgulayan Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ise, öğrencilerin bu önemli aşamaya büyük bir gayretle geldiklerini ifade etti.

Mezunlara da seslenen Prof. Dr. Salihoğlu, içinde bulunulan çağın yapay zeka ve dijital dönüşümle yeniden şekillendiğine dikkat çekerek, yaşam boyu öğrenmenin, yenilikçiliğin, etik değerlerin ve toplumsal sorumluluğun her zamankinden daha önemli hale geldiğini ifade etti. Diplomaların yalnızca bir başarı belgesi olmadığını belirten Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, aynı zamanda topluma hizmet etme sorumluluğunu da taşıdığını söyledi. “Bugün burada mezun olan her bir öğrencimiz, yalnızca bir diplomaya değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluğa da sahiptir” ifadelerini kullanan Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, mezunlarının bilgi birikimleri, donanımları ve evrensel değerlere bağlılıklarıyla dünyanın dört bir yanında üniversitenin en güçlü temsilcileri olacaklarına olan inancını dile getirdi.