banner913
banner932
banner1012

Ibrahimovic'in rekorları yetmedi, Milan unvan kaybetti

banner1020

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 13. haftasında deplasmanda Fiorentina'ya 4-3 yenilen Milan, namağlup unvanını kaybetti. Milan'ın karşılaşmadaki 2 golünü atan 40 yaşındaki İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic, iki rekora imza attı

banner974
Ibrahimovic'in rekorları yetmedi, Milan unvan kaybetti

banner971
İtalya Ligi'nde 12 haftaya 10 galibiyet 2 beraberlik sığdıran Milan, ligdeki ilk mağlubiyetiyle Fiorentina deplasmanında tanıştı.
Floransa'daki Artemio Franchi Stadı'nda oynanan mücadelede ligin iddialı ekiplerinden Fiorentina'ya konuk olan şampiyonluk adaylarından Milan, sahadan 4-3'lük mağlubiyetle ayrıldı.
Ev sahibi takım, 15. dakikada Alfred Duncan ile 1-0 öne geçerken, devre bitmeden 45+1. dakikada Riccardo Saponara ile farkı 2'ye çıkardı: 2-0.
İlk yarı, Fiorentina’nın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci yarının 60. dakikasında Dusan Vlahovic, "Mor menekşeler" olarak anılan ev sahibi takım adına farkı 3’e çıkardı: 3-0.
Bu golden 2 dakika sonra Milan’ın İsveçli golcüsü Zlatan İbrahimovic, skoru 3-1 yapan golü attı.
67. dakikada bir kez daha sahneye çıkan İbrahimovic, farkı 1'e indiren gole imzasını koydu: 3-2.
85. dakikada Fiorentina’nın golcüsü Vlahovic, bir gol daha atarak, skoru 4-2'ye getirdi.
Mücadelenin son anlarında 90+6. dakikada Fiorentina'da Lorenzo Venuti kendi kalesine attığı golle müsabakanın skorunu tayin etti: 4-3.
Fiorentina, Milan’ı 4-3 mağlup ederek, konuk takıma bu sezonki ilk yenilgisini yaşattı. Mor-menekşeler, bu galibiyetle puanını 21’e yükseltti ve 6. basamağa çıktı. Liderlik hesapları suya düşen kırmızı-siyahlılar ise haftayı puansız kapatarak, 32 puanla 2. sırada kaldı.
İBRAHİMOVİC'TEN İKİ REKOR
Bu arada, OptaPaolo isimli sosyal medya hesabının haberine göre, İbrahimovic, bu karşılaşmada attığı 2 golle ilginç rekorların da sahibi oldu.
İbrahimovic, Serie A'da 2 gol ve üzerinde atan en yaşlı oyuncu unvanını alırken, aynı zamanda 2000'li yıllarda 5 büyük Avrupa liginde bir maçta 2 gol ve üzerinde atan 40 yaşındaki ilk oyuncu oldu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.