banner913
banner932
banner1012

“Ellerimle çıkardım, ellerimle gömdüm”

banner1020

Antakya’da enkaz altındaki yakınlarını kurtarmak için ekiplerin 60 saat sonra geldiğini ifade eden Yusuf Unutmaz "Bu gördükleriniz oyun değil; sokakta yatan annem ve anneannem. Ellerimle çıkardım ellerimle gömdüm. Başında nöbet tuttum tüm gece. Anneme, aileme, memleketime bunu yapanları asla affetmeyeceğim" dedi

banner974
“Ellerimle çıkardım, ellerimle gömdüm”

banner971
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem sonrası arama kurtarma ekiplerinin geç geldiğini ifade eden depremzede yakınları isyanda. Yardımların daha çabuk ulaşması durumunda can kaybının daha az olacağını belirten vatandaşlar, birçok vatandaşı sağ olarak kendi çabaları ile kurtardıklarını söyledi.
Depremde Hatay Antakya ilçesi Fatih Caddesi’nde yıkılan binada annesini ve anneannesini kaybettiğini belirten Yusuf Unutmaz, kendi imkanları ile çıkarttığı anne ve anneannesinin cansız bedenlerinin görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi.
Enkaz altında kalanlara çok geç müdahalede bulunulduğunu belirten Yusuf Unutmaz, “Bu gördükleriniz Antigone oyunu değil; sokakta yatan annem ve anneannem. Naaşlarına devletten kimseye el sürdürmedim, ellerimle çıkardım ellerimle gömdüm, başında nöbet tuttum tüm gece. Kimseyi yaklaştırmadım bile. Taziye mesajları atıyorsunuz atmayın; üzgün değil, öfkeliyim” paylaşımında bulundu.
Depremin ardından Ankara’dan Hatay Antakya ilçesine hareket ettiğini belirten Unutmaz, şunları söyledi:
“Biz Antakya’ya vardığımızda annemin ve anneannemin kaldığı apartmanda hiçbir çalışma yoktu. Çocukluğumun geçtiği Fatih Caddesi’ne geldiğimde her yer yıkılmıştı. Hayatım da şu anda bu durumda. Ailem bu yıkıntıların altında kaldı. Birçok akrabam enkaz altında kaldı.
Devletimiz Antakya’yı unuttu. Suriye’den mi yardım isteyelim? Annem ve babam hayatı boyunca vergi ödedi. Ben bundan sonra tek kuruş vergi vermeyeceğim. Hayatım boyunca bir oy da vermedim, vergi de vermeyeceğim.
Antakya kaderine terk edildi. Annem burada yanımda yatarken, kurtarılmayı beklerken vinçler yanımızdan geçerek daha önemli kişileri kurtarmaya gitti. Kaç tanesine el sallamamıza rağmen durmadılar.
Depremin gecesi herkesin uyumasını bekledim. Belki annemin sesini duyarım dedim. AFAD 60. saatte kazımıza el koydu. Sonra da gece yarısı enkazdan geçmiş olsun diyerek ayrıldı.
Kendi imkânlarımızla getirdiğimiz iş makinalarını bile oraya geçirmek için devletin kendisiyle mücadele ettik. İletişim engeli yüzünden kaç kişini öldü” şeklinde tepki gösterdi.
İlk seçimlerde Antakya’dan ya da İzmir’den aday olmak istediğini ve hayatını bu davaya adadığını ifade eden Yusuf Unutmaz şunları söyledi:
“Benim annemi aldılar, sevdiklerimin parçalarını toplattılar. Yanlarına bırakmam. Sesimi duyun bana ulaşın. Anneme, aileme, memleketime bunu yapanları asla affetmeyeceğim. Benim kalbim kırıldı dün, taş oldum taşların arasında. Kaybetmekten korktuğum tek şeyi kaybettim. Çocukluğumu, memleketimi, ailemden onlarca kişiyi kaybettim. Artık kaybedecek hiçbir şeyim kalmadı. Bıçak gibi keskinim ve söz verdim anneme.”
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.