banner913
banner932
banner1012

Hükümette gerilim bitmiyor

banner1020

UBP, YDP ve DP hükümeti bugün güven oylamasına gidecek ama küçük ortakların sunduğu 100 gün muhtırasının yarattığı kriz sürüyor

banner974
Hükümette gerilim bitmiyor

banner971

 
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Demokrat Parti (DP) Yeniden Doğuş Partisi (YDP) koalisyon hükümetinin güven oylaması için bugün saat 10.00'da olağanüstü toplanacak.
Öte yandan Ulusal Birlik Partisi içerisinde başlayan genel başkana yönelik güvensizlik ve gerilim Yeniden Doğuş Partisi’ne suçladı.
YDP, dün akşam önce Merkez Yönetim Kurulu, ardından da Parti Meclisi’ni topladı.
Gerekçe ise, UBP’de devam eden parti içi sorunlar ve Faiz Sucuoğlu’nun 100 günlük icraatı içeren muhtırayı kabul etmemesi.
Sucuoğlu’nun, muhtırayı Meclis Grubuna sunduğu ancak, tüm UBP’li vekillerin, “Bu küçük bir partinin dayatmasıdır, bu icraatlara karşı değiliz ama bu yolla imza atılmaz” görüşü verdiği öğrenildi.
YDP Genel Merkezi ise, “bu deklerasyon, muhtıra değil. Bu kavgalardan bıktık. Kaç kez daha UBP içi krizlerle hükümetler icraat yapmadan bitecek” diyerek, karar aşamasına geldi.
Sucuoğlu, muhtıraya imza atmayacağını bildirirken, YDP de bu şartlarda hükümette olmamayı tartışıyor.
Demokrat Parti’de ise, Başkan Fikri Ataoğlu hükümete devam etmek isterken, Hasan Tosunoğlu ve Serhat Akpınar ise deklarasyonun imzalanmasında ısrarlı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.