banner913
banner932
banner1032

Guterres temsilci olarak Maria Angela Holguin Cuellar 'ı atadı

banner1020

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs sorununa çözüm arayışında önemli bir dönemeçte, deneyimli diplomat Maria Angela Holguin Cuellar'ı Kıbrıs temsilcisi olarak atadı.

banner974
Guterres temsilci olarak Maria Angela Holguin Cuellar 'ı atadı

banner971

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs’taki temsilcilik görevine Kolombiya’nın deneyimli diplomatlarından Maria Angela Holguin Cuellar’ı atadı. Cuellar, Kıbrıs Türk tarafının önceki adayı Avustralyalı Julie Bishop’un reddedilmesinin ardından bu önemli göreve getirildi.

DİPLOMATİK KARİYERİ VE GÖREVLERİ
Maria Angela Holguin Cuellar, 2010-2018 yılları arasında Kolombiya Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Bu süre zarfında, ülkesinin dış ilişkilerinde etkili bir rol oynadı ve uluslararası alanda tanındı. Cuellar, Kolombiya’nın BM misyonunun başkanlığını görevi sırasında uluslararası arenada önemli sorumluluklar üstlendi. Görevi boyunca, ülkesinin barış süreçlerine ve kriz yönetimine sağladığı destekle bilindi.

Diplomatik kariyerinin bir diğer önemli durağı ise Kolombiya’nın Venezuela Büyükelçiliği oldu. Cuellar, bu görevi sırasında komşu ülke ile kurulan diplomatik ilişkilerde önemli bir rol oynadı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.