UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda ilk maçlarının heyecanı yaşandı.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunun son 16 play-off turunda sahne alan iki İtalyan ekibi ilk maçlarında hüsran yaşadı.

Juventus'un temsilcimiz Galatasaray'a 5-2 yenilmesinden sonra Inter de Norveç ekibi Bodo/Glimt'e deplasmanda 3-1 kaybetti.

Aspmyra Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 20. dakikasında ev sahibi Bodo, Sondre Fet'in golüyle 1-0 öne geçti.

Konuk Inter, genç oyuncusu Francesco Pio Esposito ile 30. dakikada skoru 1-1'e getirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

61. dakikada Jens Hauge ve 64. dakikada ise Kasper Högh ile filleri havalandıran Bodo/Glimt, sahadan 3-1 galip ayrılarak rövanş için avantaj elde etti.

Fenerbahçe tur şansını zora soktu
Fenerbahçe tur şansını zora soktu
İçeriği Görüntüle

BODO TARİH YAZIYOR

Bodo Glimt, lig aşamasında İngiliz devi Manchester City'ye karşı da 3-1'lik skorla tarihi bir galibiyet almıştı.

Noveç temsilcisi, City'den sonra İspanyol takımı Atletico Madrid'i de deplasmanda 2-1 mağlup etmişti. Bodo, Inter'i de üzerek Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 3 galibiyet alan ilk Norveç ekibi olma ünvanını elde etti.

Bu arada Inter'de sakatlığını yeni atlatan milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, maç kadrosuna alınmadı.

Son 16 play-off turunda rövanş maçları, 24-25 Şubat'ta oynanacak.