Blinken'dan Güney Kıbrıs’a sürpriz ziyaret
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu’da sürdürdüğü “beklenmedik” diplomasi trafiğinin ardından, yine “beklenmedik” şekilde Güney Kıbrıs’a geldi, Rum lider Hristodulidis’le görüştü
“Philenews” haber sitesi, Blinken’in Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdiği kısa ziyareti sırasında Hristodulidis’le bir araya geldiğini ve toplantıda Gazze’ye yönelik insani koridorla ilgili inisiyatifin ele alındığını bildirdi.
Haberde, Blinken’in Hirstodulis’e İsrail’den tahliye edilen Amerikan
vatandaşlarına sağladığı kolaylıklar nedeniyle teşekkür ettiği ifade edildi.
Blinken, Orta Doğu turu kapsamında dün Batı Şeria'ya "sürpriz" bir ziyaret gerçekleştirdi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Blinken'ın görüşmede ABD'nin Gazze'ye insani yardım akışına taahhüdünü yinelediğini kaydederek, "Filistinlilerin zorla yerinden edilemeyeceğini net bir dille belirttiğini" aktardı.
Bunlar da ilginizi çekebilir