banner913
banner932
banner1032

Usmanov, Güney Kıbrıs üzerinden kara para aklamış

banner1020

banner974
Usmanov, Güney Kıbrıs üzerinden kara para aklamış

banner971
Alman polisinin geçen hafta Bayern Münih takımına ait “Allianz Arena” isimli stada yaptığı baskının, Rus oligark  Aliser Usmanov’un Güney Kıbrıs üzerinden para akladığını ortaya çıkardı.
Güney’de yayımlanan Fileleftheros’un Alman “Bild” ve “Süddeutsche Zeitung” gazetelerini kaynak gösterdiği haberine göre, Alman yetkililerin araştırmalarından Usmanov’un Allianz Arena’daki “boxes” olarak bilinen 106 lüks locadan birini 250 bin Euro’ya kiraladığı, kira bedelinin Güney Kıbrıs’taki bir şirket tarafından İsviçre’deki bir banka hesabı üzerinden ödendiği ortaya çıktı. Alman yetkililer, “tüzel kişiliği olmakla birlikte ofisi veya çalışanı bulunmayan” söz konusu şirketin Usmanov’un kontrolündeki “yazışma şirketi” olduğuna inanıyor.
Gazete ABD’nin, 2022’den beridir AB’nin yaptırım listesinde bulunan “Usmanov” ile direkt ya da dolaylı ilgisi bulunan Rum özel ve tüzel kişilikleri yaptırım listesine aldığını hatırlattı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.