banner913
banner932
banner1012

Güney'deki Kıbrıs Türk mallarının devren kirialanması yasaklandı

banner1020

Rum İçişleri Bakanlığı, kamunun zararına olan ancak mülkü kullanan göçmenin ve de mesleki nedenlerden dolayı bu malları kullanan kişilerin yararına olan “masa altında yürütülen işlemlerle” Kıbrıs Türk mallarının dolaylı olarak devren kiralanmasını ortadan kaldırmak amacıyla bir genelge yayımladı

banner974
Güney'deki Kıbrıs Türk mallarının devren kirialanması yasaklandı

banner971
Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Kıbrıs Türk mallarının dolaylı olarak devren kiralanmasına ilişkin faaliyetleri sonlandırmak için genelge yayımladığı belirtildi.
Filelefteros gazetesi “Kıbrıslı Türk Mallarıyla İlgili Karanlık Alışverişe Son” başlıklı haberinde, İçişleri Bakanlığı’nın, kamunun zararına olan ancak mülkü kullanan göçmenin ve de mesleki nedenlerden dolayı bu malları kullanan kişilerin yararına olan “masa altında yürütülen işlemlerle” Kıbrıs Türk mallarının dolaylı olarak devren kiralanmasını ortadan kaldırmak amacıyla bir genelge yayımladığını yazdı.
Gazete ilgili genelgenin, bu tür olayların önüne geçilmesi ve Sayıştaylığın dile getirdiği görüşlere uyulması amacıyla, İçişleri Bakanı Konstantinos Yoannu tarafından gerekli olarak görüldüğünü belirtti.
Habere göre 26 Mart 2023 tarihli genelgede konunun, Sayıştaylığın kesin görüşü temelinde ele alınması gerektiğine dikkat çekildi.
Genelgede ayrıca mevcut kiracının rızası neticesinde Kıbrıs Türk malının başka bir hak sahibine devredilmesi uygulamasının devam etmesinin mümkün olmadığı da ifade edildi.
Mülklerle ilgili işlem çerçevesinde (devletin müsamahasıyla), ilk kullanıcıdan Kıbrıs Türk Malları İdaresi’ne yönelik kira borçlarının kapatılmasından da söz edilen genelgede bu durumlarda, mülklerin yeniden Kıbrıs Türk Malları İdaresi’ne geri döneceği ve tahsise açık olan diğer mülklerle birlikte şeffaflık ve eşitlik ilkelerine hizmet etmek amacıyla, birimin internet sayfasında yayımlanacağı da belirtildi.
Gazete, haberinde, dolaylı olarak devredilen kiralara ilişkin örnek olaylara ve Sayıştaylığın görüşlerine de yer verdi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.