banner913
banner932
banner1012

Güney'de siber güvenlik alanında 3 bin kişilik personel eksikliği

banner1020

banner974
Güney'de siber güvenlik alanında 3 bin kişilik personel eksikliği

banner971

Güney Kıbrıs Araştırma, İnovasyon ve Dijital Politika Müsteşarı Kiriakos Kokkinos, bugün Güney Kıbrıs’ta, siber güvenlik ve diğer ilgili meslek gruplarında 3 bin kişilik personel eksikliği bulunduğunu söyledi.

Alithia gazetesinde yer alana habere göre Kokkinos açıklamasında, Güney Kıbrıs’a gelip yatırımda bulunmak isteyen şirketlerin, bu sektöre girmek isteyen bireylerin becerilerini artırmak için, yatırımda bulunmaya ve ödeme yapmaya hazır olduklarını kendilerine söylediklerini iletti.

Halihazırda Güney Kıbrıs’ta bilgi işlem alanında yaklaşık 10 bin uzmanlaşmış yabancı profesyonel bulunduğunu dile getiren Kokkinos, hedeflerinin bu sektörü güçlendirmek olduğunu belirterek, bu yöndeki en büyük zorluğun, insan kaynağı eksikliği olduğunu sözlerine ekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.