banner913
banner932
banner1012

AB ülkelerine Maraş mektubu

banner1020

Rum Meclis Başkanı Dimitriu, kapalı Maraş konusunda AB üyesi ülkelerin meclis başkanlarına mektup gönderdi

banner974
AB ülkelerine Maraş mektubu

banner971
Güney’de yayımlanan Alithia gazetesi, Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu’nun, kapalı Maraş bölgesindeki bazı otellerin satıldığına dair çıkan haberlerin ardından, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin meclis başkanlarına mektup göndereceğini yazdı.
Dimitriu’nun Avrupalı mevkidaşlarına göndereceği mektuplarda, BM kararlarının ihlal edildiği ve Maraş konusunda olanlar konusunda bilgi vereceğini yazan gazete, Dimitriu’nun konu hakkındaki açıklamalarına da yer verdi.
Habere göre Dimitriu, önceki gün DİPA Başkanı Marios Karoyan ile görüşmesinin ardından “bu tür faaliyetlerin önlenmesi için hangi inisiyatiflerin üstlenilmesi gerektiği” şeklindeki soru üzerine, “Meclis’in, yarına (bugün) kadar mevkidaşlarına ulaşacak olan  bir mektup hazırladığını” ifade etti.   
Dimitriu, gerek parlamento gerekse parlamenterler düzeyinde, Maraş konusunda bilgi vermek adına kendilerine sunulan her türlü fırsatı ve adımı doğru şekilde değerlendireceklerini belirtti.
Dimitriu açıklamasında ayrıca bölünmenin tehlikelerini, üzerinde anlaşmaya varılan unsurun  siyasi eşitliğe dayalı iki kesimli iki toplumlu federasyon olduğu, nasıl adımlar atılacağını halkın bilmesi gerektiğini söyledi.  
Dimitriu, hükümetten; Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Fransa’dan dönmesinin ardından Ulusal Konseyi toplamasını ve tüm konuları ele almasını beklediklerini de ifade etti. İki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon çözümünü bilmeleri gerektiğini kaydetti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.