banner913
banner932
banner1012

KKTC’den giden ekiplerin deprem bölgesindeki arama-kurtarma faaliyetleri sürüyor

banner974
KKTC’den giden ekiplerin deprem bölgesindeki arama-kurtarma faaliyetleri sürüyor

banner971
KKTC’den Türkiye'ye giden ekiplerin deprem bölgesindeki arama-kurtarma faaliyetleri sürüyor.
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, konuyla ilgili açıklamasında, “Tüm personelimiz ve envanterimizde yer alan malzeme ve teçhizatlımızla deprem bölgesine en üst seviyede müdahalede bulunmaktayız” ifadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:
 “Anavatan Türkiye’de meydana gelen büyük deprem felaketinin yaşanmasının hemen ardından Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından gerekli hazırlıklar yapılmış ve ekipler Türkiye’ye sevk edilmiştir.
Dün akşam KKTC saati ile 19.20’de, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından oluşturulan ilk Arama-Kurtarma ekibi, Güvenlik Kuvvetleri ve AKUT Ekiplerinden oluşan 40 kişiden oluşan ekip, Adıyaman'da KKTC'li öğrencilerin göçük altında bulunduğu İsias Otel enkaz alanına ulaşır ulaşmaz arama kurtarma faaliyetlerine başlamıştır.
Öte yandan, 20.45 sularında 30 personel, 8 araç ile Taşucu'na varan Sivil Savunma Arama Kurtarma Ekibi ile 7 personel, 1 araçtan oluşan AKUT ekibi Adıyaman'a intikal yola çıkmış, ancak ekibimiz olumsuz ulaşım koşulları nedeniyle bugün saat 11.45 itibariyle enkaz alanına ulaşmıştır.
Ekibimiz enkaz alanına ulaşır ulaşmaz gerekli, teknik teçhizatla birlikte arama-kurtarma faaliyetlerine başlamıştır.
Bugün Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından oluşturulan 7 kişilik ekibimiz ise saat 13:00 civarında havayolu ile Adıyaman’a hareket etmiştir.
Kırıkhan Öğretmenevi’nde mahsur kaldıkları bilgisi edinilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarımızın kaldığı enkaza müdahale etmek için oluşturulan 10 kişilik arama-kurtarma ekibimiz ise Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ait askeri helikopter ile bugün saat 12.30’da Kırıkhan-Hatay’a hareket etmiştir. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı olarak tüm personelimizin yanı sıra envanterimizde yer alan tüm malzeme ve teçhizatlımızla deprem bölgesine en üst seviyede müdahalede bulunmaktayız.”

 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.