banner913
banner932
banner1012

Belediyelerden okkalı zamlar

banner1020

Belediyelere Türkiye'den gelen su ton başına 2.5 TL’ye veriliyordu. Bu rakam 7.5 TL’ye çıkacak. Bunun yanında birçok belediye su faturalarının içinde vatandaştan topladığı temizlik, kanalizasyon ve sağlık resmi adı altındaki ücretlere okkalı zamlar yaptı

banner974
Belediyelerden okkalı zamlar

banner971
Ülkede birçok tüketim maddesi zamlanırken bir zam da suya geldi.
Birçok belediye su tüketim bedeline sessiz sedasız zam yaptı.
Öte yandan Devlet Su İşleri (DSİ), belediyelere Türkiye'den gelen suyu  ton başına 2.5 TL’ye veriyordu, Çamlıbel Arıtma çıkışlı su, belediye depolarına artık ton başına  7.5 TL olarak verilecek.
Senelerdir belediyeler 2.5 TL'ye aldıkları suyu vatandaşa 6 ile 10 TL arası satıyordu. 7.5 TL olan suyun vatandaşa yansımayı nasıl olacak merak konusu.
SAĞLIK, KANALİZASYON VE TEMİZLİK VERGİLERİNE OKKALI ARTIŞ
Bu arada geçtiğimiz yılın sonunda yasallaşan Belediyeler Değişiklik Yasası sonrasında birçok belediye su faturalarının içinde vatandaştan topladığı temizlik, kanalizasyon ve sağlık resmi adı altındaki ücretlere de okkalı zamlar yaptı.
2022 yılında Lefkoşa sakini vatandaşlar 150 TL civarında ödedikleri aylık su faturalarına Şubat ayı faturalarında 300 TL’nin üzerinde bir ücret ödemek durumunda kaldı.
Ocak ayında ödedikleri faturalarda kanalizasyon bedeli için 10 TL ödeme yaparken Şubat ayında 21 TL, sağlık resmi için Ocak’ta 50 TL civarı ödeme yaparken Şubat’ta 137 TL, Temizlik resmi için Ocak’ta 40 TL civarı ödeme yaparken, Şubat ayında 100 TL ödeme yapmak zorunda kaldı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.