Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), Ektam Kıbrıs şirketinde çalışanların başlattıkları eyleme destek belirterek, şirketi diyaloğa ve uzlaşıya, hükümeti ise sorunun çözümü için göreve çağırdı.
DAÜ-SEN tarafından yapılan yazılı açıklamada, Toplu İş Sözleşmesi’nin uygar çalışma hayatının temeli olduğu vurgulanarak,
uygar çalışma hayatının tehdit olarak görülmesinin kabul edilemez olduğu ifade edildi.
Emekçilerin özlük haklarının kısıtlanmasıyla verimlilik sağlanamayacağı savunulan açıklamada, kurumsal aidiyet ve çalışan memnuniyetinin başarının temel unsurları olduğu ifade edildi. Verimlilik ve sürdürülebilirlik ile çalışan haklarının birbiriyle çelişen değil, uyumlu unsurlar olduğu kaydedildi.
DAÜ-SEN, Ektam Kıbrıs'ı çalışanlarını işsiz bırakarak “tarihe kötü bir adım” atmaktan kaçınmaya ve emekçilerin haklarını teslim etmeye çağırdığı açıklamasında, hükümet ve Çalışma Bakanı'na da, tüm yasal yetkilerini kullanarak soruna acil çözüm üretmesi yönünde çağrı yaptı.
DAÜ-SEN, DEV-İŞ ve Ektam Kıbrıs çalışanlarıyla dayanışma içinde olduğunu ifade etti.




