banner913
banner932
banner1032

Mantar meraklıları yine ovalarda

banner1020

banner974
Mantar meraklıları yine ovalarda

banner971
Ayaklı Gazete’ye ulaşan haberlere göre, ülkemizde kış aylarına girdiğimiz bugünlerde doğamızda bereketli yüzünü yavaş yavaş göstermeye başladı.
Son günlerde ülkemizde bereketli yağmurların etkili olmasıyla birlikte özellikle dağlık bölgelerde yetişen gavcar mantarının kendini göstermesi nedeniyle mantar meraklılarının dağ tepe dolaşarak mantar aradıkları bize ulaşan bilgiler arasında yer alıyor.
Özellikle Beşparmak dağlarının kuzeyindeki dağlık alanlarda ve daha fazla yağmur görmüş bölgelerde şu günlerde daha çok bulunan kırmızı mantar ve gavcar mantarının piyasada kilosunun çok yüksek fiyattan satıldığı bize gelen haberler arasında.
Bazı kişilerin hobi amacıyla mantar toplarken, bazı kişilerin ise işi ticarete döktüğü ve Güney Kıbrıs’a bile pazarladığı bize ulaşan bilgiler arasında bulunuyor.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.