banner913
banner932
banner1012

“Ülkemde savaş var, yapabileceğim bir şey yoktu”

banner1020

Ülkemize henüz tespit edilemeyen bir şekilde yasadışı giriş yapan Halef Alsalih tutuklandı. Mahkemede konuşan zanlı “Ülkemde savaş var, bu suçu mecburiyetten işledim. Yapabileceğim bir şey yoktu” şeklinde savunma yaptı

banner974
“Ülkemde savaş var, yapabileceğim bir şey yoktu”

banner971
 
 
Ülkemize henüz tespit edilemeyen bir şekilde yasadışı giriş yapan zanlı Halef Alsalih mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis  memuru Orçun Karahüseyin, zanlı Halef Alsalih’in “Onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye giriş yapmak” suçundan methaldar olduğunu söyledi. Karahüseyin, Suriye uyruklu zanlının 16 Haziran 2022 tarihinde, saat 23.30 raddelerinde, henüz tespit edilemeyen onaylanmış liman olmayan bir yerden yetkili makamlardan izin almaksızın kanunsuz olarak KKTC'ye giriş yaptığını belirterek, zanlının 18 Haziran 2022 tarihinde, saat 09.15 raddelerinde Güzelyurt'ta tespit edilerek tutuklandığını kaydetti. Zanlının aynı gün verdiği gönüllü ifadesinde işlemiş olduğu suçu kabul ettiğine işaret eden Karahüseyin, soruşturma kapsamında söz konusu gönüllü ifadenin teyit ve tekzip edilmesi gerektiğini vurguladı. Karahüseyin, serbest kalması durumunda soruşturmaya olumsuz yönde etki etme ihtimali bulunması nedeniyle zanlının aleyhine 2 gün tutukluluk emri talep etti.
Mahkemeye avukatsız çıkan zanlı da söz hakkı alarak, “Ülkemde savaş var, bu suçu mecburiyetten işledim. Yapabileceğim bir şey yoktu” şeklinde savunma yaptı.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Tutku Candaş, istenilen tutukluluk emrini verdi.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.