banner913
banner932
banner1012

Polisi darp etti

banner1020

Güney’den Lokmacı Sınır Kapısına gelen Amın Homayun adlı kişi, KKTC’ye giriş yapmak istediği esnada işlemin uzaması üzerine polis memurunu darp etti

banner974
Polisi darp etti

banner971
Lokmacı Sınır Kapısına Güney Kıbrıs’tan gelip KKTC’ye giriş yapmak istediği esnada işlemin uzaması üzerine “Polisi Darp Görevinden Men, Rahatsızlık Ve Uygunsuz Tavr-ı Hareket” suçlarını işleyen zanlı Amın Homayun tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Çavuşu Hüseyin Ergüleç olayla ilgili bulguları aktardı.
Ergüleç huzurda bulunan zanlı Amın Homayun’in 29 Nisan 2023 tarihinde saat 15:50 raddelerinde Lokmacı Sınır Kapısına Güney Kıbrıs’tan  gelip KKTC’ye giriş yapmak istediği esnada muhaceret işlemlerinde tutarsızlık olması nedeni ile o esnada kabinde görevli olan sivil hizmet görevlisi M.Ö tarafından sorgulandığı esnada yüksek sesle bağırıp çağırarak rahatsızlık yapıp ellerini ve kollarını gelişigüzel sallamak sureti ile Uygunsuz Tavr-I Harekette bulunup, kendisine müdahale etmeye çalışan polis memuru A.Ö’yü  göğsünden ittirmek sureti ile polisi darp ve görevinden men etmek suçunu işlediğini söyledi.
Polis zanlının makul güç kullanılarak suç üstü hali gereği tutuklandığını ve soruşturma başlatıldığını belirtti.
Polis çavuşu Hüseyin Ergüleç mesele ile ilgili olarak alınması gereken ifadeler, incelenmesi gereke kamera görüntüleri olduğunu ayrıca zanlı ile birlikte olan ve söz konusu suçlara karışan ancak tutuklanacağı esnada ara bölgeye kaçan aranan bir şahsında bulunduğundan ilk etapta soruşturma maksatlı zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Aysu Alakan, zanlının soruşturma maksatlı 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.