banner913
banner932
banner1012

Üzüntü verici çocuk raporu

banner1020

Türkiye’de Çocuk Araştırması’na göre çocuklar yetersiz beslenmeyle karşı karşıya. Araştırma her 10 çocuktan sadece 1 tanesinin her gün et, tavuk veya balık yiyebildiğini gösteriyor

banner974
Üzüntü verici çocuk raporu

banner971
Türkiye İstatistik Kurumu’nun Çocuk Araştırması’na göre çocuklar yetersiz beslenmeyle karşı karşıya.
Araştırma her 10 çocuktan sadece 1 tanesinin her gün et, tavuk veya balık yiyebildiğini gösteriyor.
Çocukların %65’i ekmek veya makarna gibi tahıl içeren yiyecekleri her gün tüketmek zorunda.
Son 12 ayda sinema veya tiyatroya giden 6-17 yaş grubundaki çocukların oranı %39.1’de kaldı.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 0-17 yaş grubundaki çocukların yaşam koşullarına ilişkin “2022 Türkiye Çocuk Araştırması” çocukların beslenmelerine yönelik dikkat çekici veriler sundu. TÜİK’in araştırmasında; anneleri tarafından ekmek veya makarna gibi tahıl içeren yiyecekleri her gün tükettiği belirtilen 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocukların oranı %62.4 olurken, eti, tavuğu veya balığı her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı %12.7’de kaldı.
SEBZE VE BAKLAGİLLER DÜŞÜK…
TÜİK’in 14 bin 705 çocuk ile ilgili derlediği bilgilerle oluşturulan araştırmaya göre, anneleri/temel bakım verenleri tarafından peynir ve yoğurt gibi hayvan sütünden yapılan yiyecekleri her gün tükettiği belirtilen 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocukların oranı %57.8 oldu. Meyveyi her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı %50.5, sebzeyi her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı %33 düzeyinde saptanırken, fasulye, nohut, mercimek gibi kuru baklagilleri her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı %10.9’da kaldı.
 SİNEMAYA 10 ÇOCUKTAN 4’Ü…
Anneleri/temel bakım verenleri tarafından son 12 ayda sinema veya tiyatroya gittiği belirtilen çocukların oranının %39.1 olduğu görüldü. Çocukların %40.1’inin aileleri tarafından maddi olarak bu etkinliğin karşılanamadığı; %24.3’ünün yaşadığı yerin yakınında sinemanın/tiyatronun olmadığı; %21’inin sinema veya tiyatroya ilgi duymadığı; %6.2’sinin ailesinin zamanı olmadığı için götürmediği; %5.2’sinin pandemi ile ilgili durumlar nedeniyle, %2.8’inin ailesinin izin vermediği için gidemediği görüldü.
DİKKAT ÇEKEN DİĞER SONUÇLAR:
Şeker veya çikolata gibi tatlıları her gün tüketenler %32.6,
Cips ve kraker gibi atıştırmalıkları her gün tüketenler %21.4,
Kola/şeker içeren içecekleri her gün tüketenler %15.1,
Kendine ait odası olan çocuklar %34,
Odayı bir hane halkı üyesi ile paylaşanlar %29.4,
Odayı iki/daha fazla hane halkı üyesi ile paylaşanlar %36.6
Günde en az bir defa diş fırçalayan çocuklar %66.5.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.