banner913
banner932
banner1012

Enkaz başında cenaze nöbeti

banner1020

Kahramanmaraş’ta Ebrar Sitesi'nin enkazından oğlu, gelini ve torununun cenazelerinin çıkarılmasını bekleyen 80 yaşındaki Ümmügülsüm Emlik, ekiplerin mesaisi boyunca enkaz başından ayrılmıyor

banner974
Enkaz başında cenaze nöbeti

banner971
Kahramanmaraş merkezli depremlerde ölen kardeşini toprağa veren 80 yaşındaki Ümmügülsüm Emlik, arama kurtarma çalışmaları süren Ebrar Sitesi enkazında oğlu, gelini ve torununun cenazelerine ulaşmak için bekleyişini sürdürüyor.
Erken saatlerde göreve başlayan ekiplerin çalışmasını, sitenin H bloğunun enkazında olduğu belirtilen Dursun Emlik’in (47) annesi Ümmügülsüm Emlik (80) de takip ediyor.
Evinde oluşan hasar nedeniyle çadırda kalan Emlik, her sabah yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Ebrar Sitesi’nin bulunduğu yere gelip ekiplerin çalışması bitene kadar enkazın başında bekliyor.
Emlik, oğlu Dursun ile gelini Esma (43) ve torunları Ökkeş (20) ve Hayrunnisa’nın (14) deprem nedeniyle yıkılan sitenin H bloğunun enkazında kaldığını, büyük torunu Ökkeş Emlik’in cansız bedeninin 12 Şubat’ta enkazdan çıkarıldığını söyledi.
Oğlu, gelini ve diğer torununun hala enkazın altında olduğunu belirten Emlik, “15 gündür gece gündüz buradayım. Cenazelerini buradan almadan gitmem. Cenazeleri elimize geçse, yerleri belli olsa yeter. Erkek torunum askere gidecekti. Çok hevesliydi. Orada şehit olurdu, cenazesi al bayrakla gelirdi ama burada da toprağın içinde şehit oldu.” diye konuştu.
Her sabah enkaz başına geldiğini, kepçelerin çalışması bitince ayrıldığını dile getiren Emlik, “Bazen çalışma başlamadan, ekiplerden önce geliyorum. Eşyaları çıktı, resimleri çıktı ama kendileri yok. Sadece benim çocuğum değil bütün çocukların bir an evvel çıkmasını istiyorum. Herkesin bir mezarı olsun. Kalanları varsa gidip bir dua okusun. Tek isteğim bu.” ifadesini kullandı.
Ümmügülsüm Emlik, depremde kardeşi ve kardeşinin eşinin de aralarında bulunduğu 50’den fazla yakınını kaybettiğini dile getirdi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.