banner913
banner932
banner1012

21 gündür kızından haber bekliyor

banner1020

6 Şubat depremlerinde yıkılan Hatay'daki Rönesans Rezidans'ta oturan Esra İlhan'a halen ulaşılamadı. 32 yaşındaki eşinin cenazesine DNA testi ile ulaşılırken, Esra İlhan'ın babası Battal Kerzi, 21 gündür kızından haber bekliyor. Baba Kerzi, "En azından bir dikili bir taşı olsun. Onu istiyoruz bu saatten sonra" dedi

banner974
21 gündür kızından haber bekliyor

banner971
Depremlerin vurduğu Hatay'da, Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi'nde 2013'te tamamlanıp, ‘Cennetten bir köşe' sloganıyla daireleri satılan, 12 katlı Rönesans Rezidans da yerle bir oldu. Yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, 250 daireden oluşan Rönesans Rezidans’ın enkazı, iş makineleriyle kaldırılmasına rağmen halen rezidanstan yakınları çıkmayanlar bulunuyor.
ACILI BABA 22 GÜNDÜR KIZININ CENAZESİNİ BEKLİYOR
Rönezans Rezidansta oturan Eskişehirli Üsteğmen Miraç İlhan’ın cenazesine DNA yardımı ile ulaşılırken yine Eskişehirli eşi Esra İlhan’ın cenazesine ise halen ulaşılamadı. 22 gündür haber bekleyen acılı baba Battal Kerzi, kızının en azından cenazesine ulaşmayı istiyor.
Kızının fotoğraflarının bulunduğu albüme bakarak kızının cenazesinin bulunma haberini bekleyen Eskişehir Odunpazarı ilçesi Samur Sokakta oturan baba Kerzi, “İlk günden beri bekliyoruz. Rönesans Rezidans’daydı. 6. Kat 104 No'lu dairede. Damadımın cenazesine ulaşıldı ama kızım halen yok, bekliyoruz. İnşallah cenazesine ulaşabiliriz. Gayri umudumuz bitti. Ne diyeyim başka. Orada yaşıyorlardı. Damadım subaydı. Görevi icabı orada bulunuyordu. Damadımın cenazesi DNA testinden bulundu” dedi.
“GÜVENLİKLİ DİYE ORADA OTURUYORLARDI”
Kızının, yıkılan Rönezans Rezidans’ın güvenlikli olması nedeniyle orada oturduklarını anlatan baba Battal Kerzi, şunları söyledi:
“En azından cenazesini bulalım yeter. Başka bir şey istemiyorum. 21 günden beri ha bugün ha yarın hastanelerde şurada, burada aradık. Ama yok. Daha halen ulaşamadık. Benim kızım her şeyden biraz korkuyordu. O siteyi araştırmış, güvenli diye, sitenin güvenliği vardı onun için oradan ev tutmuşlardı. Allah kimseyi evladı ile sınamasın. Çok kötü. 21 gündür benim çektiğimi bir ben bilirim bir de Allah bilir. Perişan durumdayız.
Kızımın en azından bir dikili bir taşı olsun istiyorum. Onu istiyoruz bu saatten sonra. Bilmiyorum bundan sonra yaşantım nasıl olur? Keşke Allah benim canımı alaydı da onlar yaşasaydı. Daha yeni evlilerdi. 8 aylık. Hayalleri vardı. Ama olmadı. Depremden bir hafta önce eşim de oradaydı. Depremden bir hafta önce geldi. Bilemezsin, böyle olabileceğini bileydik alıp gelirdik. İkisini de alır gelirdik.”
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.