banner913
banner932
banner1012

“Temkinli olursak hipertansiyonun önüne geçebiliriz”

banner1020

Hipertansiyon ve kalp damar problemlerinin tedavilerinde kullanılan angiotensin – (1-7)’i bulan Prof. Dr. İbrahim Benter, “Hipertansiyonun getireceği problemler tedbirli olmamız halinde önlenebilmektedir” dedi

banner974
“Temkinli olursak hipertansiyonun önüne geçebiliriz”

banner971
Dünya genelinde tıp alanına kattığı çalışmalarıyla bilinen ve hipertansiyon alanında önemli bilimsel verilere imza atan hipertansiyon ve kalp damar problemlerinin tedavilerinde kullanılan angiotensin – (1-7)’i bulan Prof. Dr. İbrahim Benter, 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon günü dolayısıyla insan sağlığı için önem taşıyan açıklamalarda bulundu.
Dr. Benter’in açıklaması şöyle:
“Sessiz katil (silent killer) lakabıyla bilinen hipertansiyon, günümüzde insan sağlığını tehdit edecek boyuttadır. Ancak belirli semptomları olmadığından dolayı insanlar tarafından ciddiye alınmayan durumlarda kişiler yıllarca yüksek tansiyona maruz kalabiliyorlar. Yüksek tansiyondan dolayı böbrek problemleri, beyin kanaması, kalp damar sorunları gibi birçok problem yaşanmaktadır. Dolayısıyla herkesin tansiyonunu en az 6 ayda bir ölçtürtmesi yaşanacak olan sorunları engellemek adına oldukça önemlidir.
Doktor muayenesinde kontrol altına alınması mümkün olan bu hastalığın tedavisi için şanslıyız ki birçok ilaç mevcuttur.  
Genetik nedenlerden dolayı da yatkınlığı bulunan hipertansiyonun getireceği problemler tedbirli olmamız halinde önlenebilmektedir.
Hipertansiyonun nedenleri ise stres, sağlıksız beslenme, hareketsizlik ve kötü alışkanlıklardır. Bu hastalığın önüne geçebilmemiz için sağlıklı beslenmemiz, işlenmiş gıda tüketmememiz, içki ve sigara gibi alışkanlıklardan ve stresten uzak durmamız gerekmektedir.
Ancak ilaç kullanma durumunda kalırsak ilaç tedavisini de aksatmamamız gerekmektedir.”
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.