banner913
banner932
banner1012

Sağlık Bakanlığı, Girne bölgesinde Asya kaplan sivrisineği tespit edildiğini açıkladı

banner1020

Sağlık Bakanlığı, Aralık 2022 tarihinde Girne bölgesinde kurulan ergin sivrisinek yakalama tuzaklarından birinde invaziv (istilacı) tür olan Aedes albopictus (Asya kaplan sivrisineği) tespit edildiğini açıkladı.

banner974
Sağlık Bakanlığı, Girne bölgesinde Asya kaplan sivrisineği tespit edildiğini açıkladı

banner971
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, morfolojik incelemenin, stereo mikroskop altında yapıldığı ve türe özgü-karakteristik ayırt edici özellikler fotoğraflanarak, kayıt altına alındığı belirtildi.
-“Bu mücadeleye tüm toplumun katılımı gerekli”
Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi sıhhiye ekiplerince devam eden sivrisinek mücadelesinin, özellikle sivrisineğin görüldüğü bölgede titizlikle devam ettiği ve sivrisinek mücadelesi için gerekli önlemlerin alındığı kaydedilen açıklamada, ancak bu mücadeleye tüm toplumun katılımı gerektiği vurgulandı.
-“Sular haftada bir değiştirilmeli”
“Aedesler, küçük su birikintilerinde çoğalıp gelişebilmektedir. Kendi evimizde, bahçemizde, balkonumuzda bulunan üreme ve yaşam alanlarını tespit edip buralarda basit önlemler almak çok önemlidir” denilen açıklamada, saksı altlarındaki kaplar, süs havuzları, hayvanlar için suların, bu sivrisineklerin en kolay üreme alanları olduğu ifade edildi. Açıklamada, yapılması gereken tek şeyin, bu suları haftada bir değiştirmek olduğu kaydedildi.
Açıklamada, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin, vatandaşların, yağmurlar sebebiyle su dolmuş olan depo ve benzeri kapları boşaltarak, sivrisinek üreme alanlarının oluşmaması için dikkat etmeleri gerektiğinin önemini vurguladığı kaydedildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.