banner913
banner932
banner1012

Pediatrik otorefraktometre cihazı göz hastalıkları servisine teslim edildi

banner1020

KTTB tarafından alınan pediatrik otorefraktometre cihazı Göz hastalıkları servisine teslim edildi

banner974
Pediatrik otorefraktometre cihazı göz hastalıkları servisine teslim edildi

banner971
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB)tarafından alınan pediatrik otorefraktometre cihazı Göz hastalıkları servisine teslim edildi.
KTTB’den yapılan açıklamada, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu devlet hastanesi göz hastalıkları polikliniğinde çocuk hastaların ambliyopi teşhisinde kullanılan pediatrik otorefraktometre cihazı eksiği olduğunun meslektaşları tarafından dile getirildiğine işaret edilerek şunlar kaydedildi:


"Göz tembelliği yaşamın erken yaşlarında tespit edilir ve doğru şekilde tedavi edilirse, görme yeteneğinin azalması önlenebilir. Geç tanı almış görme bozuklukları çocukların fiziksel gelişiminin yanında sosyal gelişimini de etkilemektedir. Bu alandaki çok önemli bir açığı kapatacak bu cihazın toplum sağlığı açısından çok faydalı olacağından eminiz. Meslektaşlarımız tarafından sorunsuz bir şekilde kullanılmasını temenni ederiz."
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.