banner913
banner932
banner1012

1-31 Mart Prostat Kanseri Farkındalık Ayı…

banner1020

KHYD Başkanı Kocaismail: “Düzenli kontrollerinizi yaptırınız”

banner974
1-31 Mart Prostat Kanseri Farkındalık Ayı…

banner971
“Düzenli kontrollerinizi yaptırınız”
Lefkoşa, 1 Mart 23 (TAK): Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD) Başkanı Raziye Kocaismail, Mavi Ay olarak da bilinen 1-31 Mart Prostat Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle yazılı açıklama yaparak 45 yaş üstü erkekleri yılda bir kez prostat kanseri için tarama yapmaya davet etti.
Kocaismail konuyla ilgili yazılı açıklamasında ülkede hala prostat kanserine tabu olarak yaklaşıldığını, doktora gidilmediği için tedavi edilebilir bir kanser türü olmasına rağmen prostat kanserinin geç evrelerde teşhis edildiğini dile getirdi.
Prostat kanserine yönelik farkındalık etkinlik ve çalışmalarının önemine işaret eden Kocaismail, yıllar önce meme kanserinin de geç evrelerde teşhis edilmesinden ötürü yaşam şansının az olduğunu, bugün ise erken teşhislerle hayatta kalma şansının yüzde doksanlara ulaştığını söyledi.
KHYD’nin tedavi edilebilir kanser türleri arasında olan prostat kanserinde de Meme Kanserinde ulaşılan başarıyı yakalamayı hedeflediğini dile getiren Kocaismail Mavi Ay’da birçok etkinlik düzenleneceğini ancak en önemlisi erken teşhiste örnek teşkil etmesi ve teşvik için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz PSA testleri yaptıracaklarını belirtti.
Kocaismail, bu yıl Polis Genel Müdürlüğü ile Maliye Bakanlığı ve Lefkoşa Türk Belediyesi'ndeki personele PSA testleri yaptırmayı planladıklarını açıkladı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.