banner913
banner932
banner1032
banner1038

Yamaçparaşütcülerimizden üst üste 6. Şampiyonluk

banner1020

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Tatlusu’da gerçekleşen yarışmayla başlayan Yamaçparaşüt Hedef Ligi 20-23 Eylül tarihlerinde Eskişehir’de tamamlanırken, KKTC takımı üst üste 6. kez şampiyonluk elde etti

banner974
Yamaçparaşütcülerimizden üst üste 6. Şampiyonluk

banner971
Kuzey Kıbrıs Havasporları Federasyonu Yamaçparaşüt Milli Takımı Eskişehir’de düzenlenen Türkiye Yamaçparaşütü Hedef Ligi’ni takım halinde şampiyon olarak tamamladı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Tatlusu’da gerçekleşen yarışmayla başlayan Yamaçparaşüt Hedef Ligi 20-23 Eylül tarihlerinde Eskişehir’de tamamlandı.
Yarışmada KKTC Milli Takımı 3 etabı da fire vermeden tamamlayarak lig şampiyonluğunu elde etti.
GENEL KLASMANDA KKTC ŞAMPİYON
Genel klasmanda ise KKTC’den Alternatif Sporlar Derneği’nden Umut Akçil lig şampiyonu olurken KKTC takımından, Murat Mendeli lig ikincisi, yine KKTC takımından Cemal Direkci de lig dördüncüsü oldu.  Takımlarda ise tüm etapların ve finalin birincisi yine KKTC takımı oldu.
KKTC sporcularının bu başarısıyla Türkiye Milli Taķımının 5 üyesinden 3'ü KKTC’den olmuş oldu.
KKTC takımı şampiyonada geleneği bozmadı ve 2018’den bu yana takım olarak elde ettikleri lig şampiyonluğunu bu yıl da elde ederek 6 yıl üst üste şampiyonluğu kazanmış oldular.
ŞAMPİYON MELEKLERİ UNUTMADILAR
Türkiye Yamaçparaşüt Hedef Ligi’ni şampiyonlukla tamamlayan KKTC milli takımı 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden Şampiyon Melekler takımını da unutmadı. Şampiyonluk kupasını Şampiyon Melekler formalarıyla alan KKTC sporcuları aldıkları şampiyonluğu da  Şampiyon Meleklere adadılar.
ZEKİ ZİYA “6 YIL ÜST ÜSTE ŞAMPİYONLUK TESADÜF DEĞİLDİR”
KKTC Hava Sporları Federasyonu Başkanı Zeki Ziya sporcuların başarısından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek “Sporcularımız büyük bir başarı elde etti. 6 yıl üst üste şampiyonluk kolay ve tesadüf bir başarı değildir. Tüm sporcularımı kutluyorum” dedi.
ZİYA “SPORCULARIMIZ AVRUPA VE DÜNYADA İLK SIRALARDA YERALAN SPORCULAR”
Ziya sporcuların kısıtlı imkanlarla böyle başarı elde ettiklerine dikkat çekerek “sporcularımız avrupanın da önde gelen sporcuları. Her yarışmada kürsüye çıkıyorlar ve dünya sıralamasında da ilk 20 sporcu içerisindedirler. Sporcularımıza daha fazla imkantanınınırsa ülkemizi daha büyük başarılara taşıyacaklarına olan inancım tamdır” dedi.
AKÇİL “İMKAN VERİLİRSE DAHA BÜYÜK BAŞARI ELDE EDERİZ”
KKTC milli Takım Kaptanı ve Altarenatif Sporlar Derneği Başkanı Umut Akçil de sporcular olarak büyük özveri ile çalıştıklarını belirterek “Böylesi başarıları ülkemize kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bize destek ve imkan verilirse daha büyük başarıları da getireceğiz” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.