banner913
banner932
banner1012

“Müzakerelerin kaldığı yerden başlamasını istiyoruz”

banner1020

Rum lider Hristodulidis, çıkmazın kırılmasını, müzakerelerin Crans Montana’da kaldığı yerden başlamasını hedeflediklerini söyledi ve “Bunu başarmanın en iyi yolunun, AB’nin bu hedef için bir temsilci atamasıyla daha aktif müdahil olması olduğunu düşünüyoruz” dedi

banner974
“Müzakerelerin kaldığı yerden başlamasını istiyoruz”

banner971
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştüğü Fransa’dan, İngiltere kralı Charles’ın taç giyme törenine katılmak üzere Londra’ya gitti.
Hristodulidis’in, özellikle AB’nin Kıbrıs sorununa daha çok müdahil olması konusunda Macron’dan destek sözü aldığı hatta masaya, AB tarafından Kıbrıs temsilcisi atanabilecek yetkililerin isimler de konulduğu için Fransa’dan “belirgin şekilde” memnun ayrıldığı bildirildi.
Güney’de yayımlanan Fileleftheros, “İsimlere de Girdiler… Nikos Hristodulidis Macron’un Kıbrıs Sorunundaki Desteği Nedeniyle Fransa’dan Memnun Ayrıldı”  başlıklı haberinde, Hristodulidis ile Macron’un AB’nin Kıbrıs sorununa müdahil olma yöntemlerini ele aldığını ve hatta, AB tarafından “müzakerelerin yeniden başlamasında başrol oynayabilecek isimlerin kimlerin de ele alındığını yazdı.
Habere göre hem Güney Kıbrıs hem de Fransa bir sonraki adımlarını belirlemek için Türkiye’deki seçimlerin tamamlanmasını beklediği için bu aşamada “Türkiye’yi yeniden masaya oturmaya ikna etmek için Ankara içerisinde de rahat hareket edebilecek” Avrupalı yetkililerin isimlerini açıklamıyorlar.
Fransa temaslarını tamamladıktan sonra Macron ile görüşmesinin sonuçlarıyla ilgili ilk değerlendirmesini yaparken “çıkmazın kırılmasını ve müzakerelerin Crans Montana’da kaldığı yerden başlamasını hedeflediklerini” söyleyen Hristodulidis, “Bunu başarmanın en iyi yolunun, AB’nin bu hedef için bir temsilci atamasıyla daha aktif müdahil olması olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Hristodulidis “Fransa Cumhurbaşkanı’nın, yaklaşımımızın ardındaki mantığı görmesinden, Türkiye’deki seçimlerin hemen ardından sonuç vermesini umduğumuz çabamızı anlamakla kalmayıp destek verecek olmasından dolayı mutluyuz. Bu çabanın nasıl olabileceği ve bazı isimler üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. BM Güvenlik Konseyi Daimi üyesi de olan tek AB üyesi devlet olan Fransa’nın çabamızı desteklemesi çok önemlidir” dedi.
AB’nin Kıbrıs sorununa müdahil oluşunun BM çerçevesi altında olacağını da belirten Hristodulidis “özellikle Türkiye’nin iki devlet çözümünü ileri götürdüğü bu konjonktürde BM çerçevesi Kıbrıs sorununun çözüm şeklini korumamız için güvenlik supabıdır” ifadesini kullandı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.