banner913
banner932
banner1012

Güney’de yeni önlemlere protesto

banner1020

Çocuklarına getirilen maske ve aşı zorunluluğuna karşı çıkan veliler, Eğitim Bakanlığı önünde protesto etti, öğrenciler ders boykotu yaptı

banner974
Güney’de yeni önlemlere protesto

banner971

Rum yönetiminin artan koronavirüs vakalarına karşı önceki gün kararlaştırdığı yeni önlemler, sinirleri gerdi. Önlemlerin hukuki engellere takılma olasılığının da yüksek olduğu bildirildi.
Güney’de yayımlanan Fileleftheros, “Yeni Önlemler Sinirleri Bozdu” başlığıyla manşete çektiği haberinde, önceki gün açıklanan ve özellikle 6-11 yaş grubundakilerle ilgili önlemlerin emirnameye dahil edilmesinin, 14 yaş ve altındaki çocukların suça ehliyeti olmaması nedeniyle mümkün olmadığını yazdı.
Gazete, AB’nin de tam aşılı olanlar için SafePass’ın, ikinci doz aşının alınmasından 9 ay sonra iptal edilmesini tavsiye etmesine rağmen Rum yönetiminin aldığı kararda bu sürenin 7 ay olduğunu, bu nedenle Rum yönetiminin önceki günkü kararlarını gözden geçirmek zorunda kalabileceğini yazdı.
Habere göre çocuklarına getirilen maske ve aşı zorunluluğuna karşı çıkan veliler, önceki gün Eğitim Bakanlığı önünde ve bakanlığın Limasol’daki ofisi önünde kararları protesto etti, öğrenciler ders boykotu yaptı. Yeme-içme yeri sahipleri ise alınan kararların 18 Aralık’tan itibaren aşısızların veya son doz aşısının üzerinden 7 ay geçen kişilerin bu tür yerlere girişine izin vermemesinin iş yerlerini baltalayacağı gerekçesiyle sert eleştirilerde bulundu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.