banner913
banner932
banner1012

“Güney Kıbrıs’ın sahip olduğu gücün göstergesi”

banner1020

Rum Savunma Bakanı Yorgallas, Amerikan donanmasına ait savaşa gemisinin Limasol Limanı’na demirlemesinin “Güney Kıbrıs’ın bölgede sahip olduğu güçlü konumun göstergesi olduğunu” öne sürdü

banner974
“Güney Kıbrıs’ın sahip olduğu gücün göstergesi”

banner971
Rum Savunma Bakanı Mihalis Yorgallas, Amerikan donanmasının Doğu Akdeniz’de görev yapan 6’ncı filoya bağlı USS Arleigh Burke isimli destroyerin 16 Mayıs’ta Limasol Limanı’na demirlemesini “Güney Kıbrıs’ın bölgede sahip olduğu güçlü konumun göstergesi olduğunu” öne sürdü.
Fileleftheros’un haberine göre Yorgallas, Arliegh Burke’un “class guided-missile destroyer (güdümlü roket) sınıfından olan destroyerin dünyanın en güçlü destroyerlerinden biri olduğuna dikkat çekti.
Yorgallas, Amerikan donanması Arleigh Burke’un Limasol Limanı’na demirlemesiyle ilgili açıklamasında Güney Kıbrıs için “ABD’nin güçlü ortağı ve Doğu Akdeniz bölgesinde güvenlik, barış ve refahı konusunda kıymetli ortaklarından biridir” ifadesinin kullanıldığına vurgu yaptı.
Gazeteler, KKTC Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye ABD’nin Rum yönetimine askerî desteğini artırarak devam etmesinin Doğu Akdeniz’de uzlaşı ve diplomasi yerine gerilim ve çekişmeyi tercih ettiğini ortaya koyduğu açıklamasını okurlarına çeşitli başlıklarla aktardı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.